Aktiviti bersama family,

Beraya ke rumah babysitter kakak Imani dan kawan lama ibu

August 26, 2013 Ibu Dilah 0 Comments


Assalamualaikum semua..

Hari ni rasa hepi sangat sebab weekend semalam dapat pergi beraya ke rumah kawan2 dan babysitter kakak yg lama.. babysitter yg jaga kakak dari kecik lagi sampai 2 thn.. Rasanya baru minggu ni kitorg dapat berjalan raya, tu yg seronok tu.. weekend sblm tu kan budak2 demam, duk terperuk kat umah jer.. tp weken smlm kitorg langsung x duduk kat umah.. hahaha..

1st ari sabtu tu kitorg memang dah plan nak gi beraya ke rumah babysitter lama kakak imani.. makcik ni sgt baik.. aku penah wat entry kat SINI. x penah ada masalah sepanjang dia menjaga kakak imani.. family dia pun sgt baik.. aku dah anggap macam family aku sendiri.. last kitorg gi umah dia masa raya cina ritu.. dah lama kan..

Memang aku tunggu2 nak beraya ke rumah 'tokmak' ni.. ntah la, sbb dah rasa mcm family sendiri kot.. tu yg rasa rindu nak jumpa diorg.. [haha..maknye yg lebeh kan..] Bila sampai sana, diorg menyambut kedatangan kami dengan meriah.. seronok sgt kan.. dah lama tak jumpa..

 Ni 1st time dapat amik gambar tokmak betul2.. sebelum ni dia slalu mengelak utk amik gambar sama2.. segan katanya..

Kakak macam biasa lambat panas.. org usik2 dia, nak bersalam semua tak nak.. sampai suruh makan pun tak nak.. apalagi kalo nak pegang2 dia.. berbeza ngan adik faris, diorg amik, ajak main2 x kesah pun.. menyengih jer keje nya.. memang senang la.. org  bagi makan pun dia menganga jer.. hahaha..

Sampai dah nak balik baru kakak ok sikit.. mungkin time mula2 tu dia dah lupa2 sikit kan.. nak ingatkan balik.. tu yg lambat panas engine tu.. haha.. sayang kan.. kalo selalu jumpa mesti dia ingat.. ni senyap jer.. dah nak balik baru dengar suara dia sikit.. sabo jer la..

Bergambar bersama anak dan cucu tokmak..

Lepas pegi rumah tokmak, kitorg pegi rumah makcik asben lak.. dekat jer ngan umah tokmak.. kat area kempas jugak.. time ni kakak banyak cakap.. maklum ler, minggu sblm tu dah ada jumpa 'tok lim' ni.. so dia masih ingat lagi la.. tu yg banyak cakap.. kalo org yg dia x kenal or lama x jumpa mmg dia lambat panas..

Lepas gi umah tok lim, kitorg confuse nak gi mana lagi.. call member ofis, dia xde kat umah lak..  nak gi umah kawan UTM dulu pun dia xde kat rumah.. pk punya pikir teringat kat kawan UTM sorg lagi, dia duduk kat larkin.. kawan lain ada, tp saje nak cari yg area2 kempas jugak, sebab dah dekat situ kan.. yg lain sume duduk jauh2..

Nak gi rumah odie, tp no fon xde.. maklum ler aku bukan rapat sgt ngan dia benonya.. walaupun satu kos mekanikal industri dulu, tp kelas dia x banyak sama ngan aku.. tp kitorg penah tinggal sebilik masa minggu orientasi.. dalam seminggu kalo x silap aku.. ala, x kesah la kan.. lagipun dia friendly..

So try la msg dia kat fb dia.. fuhh..nasib baik dia perasan dan cepat reply.. bagi alamat dan no pon.. pastu terus la kitorg gi cari umah dia.. x susah pun nak cari.. sbb area tu mmg kitorg selalu round..

Rumah odie ni cantik sgt.. dia baru pindah 3, 4 bulan lepas.. sampai2 disambut mesra oleh odie, husband dia dan anak2 dia.. oh.. yg best nya sblm ni kitorg ada gak msg2 kat fb sbb anak kitorg ni sebaya.. beza 2 minggu jer adik faris ngan adik ayie.. tu yg banyak citer tu..


Walaupun x rapat sgt dulu, tp kitorg tetap mesra.. dan x kekok bila jumpa.. ada topik nak citer kan.. anak2 pun seronok.. adik faris suka tengok kakak mia yg tembam tu.. kakak imani lak suka makan 'spring' yg auntie odie masak.. oh ye.. odie ni mmg pandai sgt masak.. kuih raya semua dia buat sendiri tau...

Balik dari rumah odie, kitorg gi jalan2 kat jusco taman u pulak.. ada benda yg nak dicari.. minggu ni jer dah bape kali gi jusco tu.. dah macam tempat menan kakak jer jusco tu kan.. hahaha..

Hari Ahad pulak kitorg beraya area Ulu Tiram.. pegi rumah makcik kat bukit tiram dan rumak atok kat Felda Ulu Tebrau.. kali ni lambat sikit berkunjung ke rumah diorg gara2 minggu ke-2 raya aritu budak2 demam kan.. so lambat la sikit gi jenguk atuk.. ni semua sedara sebelah abah aku.. adik abah dan bapa abah..

Rumah ke-3 adalah rumah ex opismate aku.. member ni dah benti keje bulan 3 aritu.. rumahnya kat PULADA..oh ye.. wife soldier ni.. actually dia wat open house aritu.. tp kebetulan time kitorg sampai org dah xde.. tp makanan lak dah abis.. dia siap masak lagi..

Nadzirah.. masak mmg sedap.. pandai wat kek.. ni kira geng kamcing aku kat opis dulu.. tp sayangnya dia dah benti.. tu yg skrg aku dah xde geng dah.. huhu.. sedih.. ok, kitorg makan spegetti seafood dia masak.. nasi bukhari x sempat makan sbb kitorg dah kenyang makan speghetti.. tp cik nad ni siap tapau kan lagi.. huawaaa.. segan pulak ahkak.. kuikuikui.. tp memang sedap dia masak..

Last sekali kitorg gi open house rumah ex-roomate / classmate masa sekolah menengah dulu.. hah..kawan lama ni.. masa form 1 & form 5 kitorg 1 dorm.. pastu dapat matrik penang pun sama2.. skali gi utm pun sama gak.. hahaha.. cuma kos jer x sama masa kat utm dulu.. kg kitorg kat melaka tu pun x jauh..

Aida, masih peramah macam dulu.. banyak sgt cakap.. nasib baik kitorg datang dah lewat.. dah petang sikit, so org dah tinggal sikit.. dan yg best nya dapat la berborak panjang dengan aida.. kalo time org ramai kompem x dapat berborak2 kan..

Aida baru jer pindah rumah awal bulan 1 aritu.. rumah dia perghhhh... superb cantik ok.. sangat2 cantik dan besar.. husband dia wat sendiri tau.. kompem la boleh wat cantik2 kan.. yg tahan kitorg siap round sampai ke atas rumah dia.. hahah.. ini baru la namanya open house kan...

Apa2 pun terima kasih kerana sudi terima kunjungan kami.. len kali kite jumpa lagi ye.. dah tau dekat jer ngan umah, pasni leh terjah lagi.. hahaha..

Ok, weekend ni nak gi mana pulak???
hurmmm...




You Might Also Like

0 comments: