Tragedi malam raya!!

August 14, 2013


Assalamualaikum semua..

Selamat hari raya & maaf zahir dan batin kepada semua readers.. Wah!! raya sakan korang ye.. dah start keje ke belum ni? or masih dalam mood raya lagi?? hehee.. aku dah start naik keje dah arini.. tp masih bermalas2an.. hehe.. besa la kan.. mood raya dan mood coti x abis lagi..

Wahhhh... masing2 semua dok up gambar raya ye.. kat pesbok la.. instagram la.. kat belog la.. sume dok up gambo raya.. cantik2 belaka.. warna warni hari raya korang ye.. aku??? hurmm.. gambo raye ada sikit jer.. tu pun x dpt amik gambo yg puas hati sikit.. semuanya gara2 tragedi malam raya yg xkan aku lupakan..

Malam raya arini aku dah balik melaka.. umah bunda tokbah (mak & abah aku). nak dijadikan citer, malam raya tu asben ajak kuar jalan2 kat bazar.. biasa malam raya tu mmg ramai org... kitorg pegi yg x jauh dari rumah bunda, dekat telok mas.. 2 thn lepas pun aku ada pegi  jugak..

Kami pegi berempat jer.. jalan2 usha2.. asben nak cari songkok dia.. pastu hajat dihati dia nak cari songkok untuk si hero kecik tu sekali.. tp xde saiz pulak.. dah abis katanya.. maklum ler, saiz kecik x banyak kan.. aku lak duk usha2 tudung lagi.. sempat ler rembat selai tudung utk aku dan selai untuk anak dara kecik tu..

Lepas tu sambung cari songkok lagi.. bila x jumpa jugak, kitorg pun balik.. on de way balik aku terasa la nak tengok hp.. (biasa ler, nak apdet status kononnya) skali, cari2 x jumpa.. huawaaa... hp aku hilang!!! asben aku dah bising2.. aku yg mmg dah sedih bertambah sedih ler bila kena marah.. so berlaku la drama air mata syawal di malam raya... huawaaa..... (aku kan pompuan melayu terakhir, mesti touching bila kena marah ngan org yg kita syg kan... hahaha) tp aku redho, mmg salah aku.. careless kan..

kitorg pusing balik gi kat kedai last aku kuar hp.. kedai tudung yg aku beli tudung tu.. dah try call byk kali tp x berjawab, xde bunyi.. aku gi sorg2 time tu bertemankan air mata.. kuikui.. tragis betul time tu.. (skrg ni bole ler aku gelak kan..) tp dalam hati tetap sedih tau.. aku syg giler hp tu.. dah ler banyak gambau anak2.. xde transfer pun dlm laptop.. sedih tau..

Tu yg mood raya tahun ni lari sikit.. eh. bukan sikit tp banyak gak rasanya.. spoilt betul la.. wat jiwa ku kacau tul.. nak bergambar time raya tu pun  kurang.. slalu aku la sibuk duk amik gambar anak2 dan yg lain2.. (walaupun gambar sendiri x terambik- tu mmg kompem la kan..) tp bila xde hp, lagi ler xde gambar.. kamera mmg x bawak balik pulak..

So, harap belas ehsan org jer la nak amik gambar kitorg.. muahaha.. naseb la adik aku yg jadi mangsa.. sampai boring asyik2 ahkak dia ni minta amikkan gambo.. ala, bukan gambo org lain pun, gambo anak sedara dia yg encem & gorjes tu jugak kan.. hahaha..

Weken ni nak beraya ke umah mak sedara kat kota tinggi.. dah cakap ngan asben, jom kita pakai baju raya first aritu, asben & adik faris kena pakai baju melayu la.. nak amik gambo balik.. sebab ibu dah ada hp baru.. yehooo.. Note II pengganti S3 ku yg hilang.. walaupun 2nd hand jer Note II tu, tp still nampak cam baru, dan ada warranty lg, nak beli yg baru x mampu ahkak.. sudah pokai.. hihikhik..

Akhir kata, selamat hari raya lagi skali untuk semua.. maaf zahir batin untuk semua.. sedikit tatapan mata untuk korang gambar encem adik faris dan kakak imani yg gorjes dan kami sekeluarga.. hihi..




You Might Also Like

0 komen