Al kisah budak nak tumbuh gigi lagi..

September 23, 2013


Assalamualaikum..

Selamat ari isnin yg membosankan dan "kemengantukan"..
hahaha.. ntah bahasa apa ntah ibu dilah pakai ni..
main hembus jer kan..
mana x nye tdo lewat malam tadi..
ntah kul bape baru terlelap ntah..
yg pasti last skali tgk jam time tu kul 4 lebih..
tu yg jadi mata panda ngan kucing arini..
hahaha

kalau sebelum ni adik jer yg selalu dibuli oleh kakak..
tp lately ni adik makin menunjukkan taring nampaknya..
dah dah berani menggigit kakak skrg ni..
hahaha..

Paling x tahan bila mana dia gigit kakak time kakak tido..
hahaha.. teruk kan..
mengambil kesempatan masa pihak lawan x terdaya tu..

mula2 dia nak sayang2 gitu..
nak peluk2 kakak konon2nya..
nak tunjukkan rasa sayang kononnya..
nak cium kakak konon nya..
skali, dia ngapppp...
hahaha..
2 in 1 tu..
sambil menyelam minum air..
kakak terus terbangun dan menjerit sakit..
hahaha..

Adik pun tersengeh2 bila kakak dah bangun..
oohhhh.. nak kejut kakak ler tu kekdahnya..
nak ajak kakak main tp kakak tido..
macam tu adik oiiiii??
hahaha..

tula perangai anak bujang tu skrg..
time kakak tido dia suka nau nak kaco..
dipanjatnya badan kakak..

ada skali tu perasan dia nak gigit jari kaki kakak..
kot ye pun tgk kaki kakak tu comel sgt ye dik..
kakak pakai stokin time tu..
sedap jer dia menggigit jari kaki kakak..
bajet sedap sgt cam eskrem ke dik??
hahaha..


nasib baik pakai stokin.. 
geget2 dapat geget stokin jer..
kahkahkah..
padan muka kamu adik..
hahaha..
jahat ibu dilah ni duk gelakkan adik kan..

iyer la.. klako weh tgk gaya dia nak menggeget tu..
bersungguh2 ko..
beriya2 betul dia nak gigit..
penuh perasaan tuhhh...
muahahaha....

last2 dia x puas ati x dpt gigit jari kaki kakak..
dia panjat badan kakak pulak..
konon2 nak sayang2..
nak ngomol2 kakak gitu..


tup..tup...
ngappppppppppppppp...
omai.. dah kena ngap dah..
menjerit kakak tu oiii...
terkejut dia tgh tido kena gigit ngan adik..
cian anak ibu..

adik pulak boleh tersengeh2 henjut badan..
berjaya gak gigit badan kakak...
hahaha...
anak oh anak...
nak marah pun x jadi..
bila dia dah tersengeh tunjuk muka comel dia tu..
tayang gigi rabbit dia lagi..
cair mak oiii...
hahaha...

tu ler kesah adik yg suka buli kakak skrg ni..
bukan sekali.. bukan 2x..
tp berkali2 dah..

nak tau sebab ape??
sebab adik nak tambah gigi lagi..
2 batang gigi atas dah kuar..
tu yg asyik ngences jer lately ni..
pastu asyik nak cari mangsa jer utk diasah gigi tu..
muahahaha..

so total gigi adik skrg ni dah ada 6 btg..
4 atas.. 2 bawah...

tu dia kesah 2 minggu sebelum adik menginjak usia setahun..

nanti nak share citer pasal dia nak jalan pulak.. 



You Might Also Like

4 komen

  1. Hehehe. Sian kakak.. arissa takder tabiat gigit orang kecuali org sua anggota badan kat dia. Haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tula.. skrg ni x kira sapa, asal dpt peluang jer dia nak gigit.. sabo jer la..

      Delete
  2. faris nak adik ke gigit2 kaki ni?hehe..gigi rissa masih gak tak tumbuh2 lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh.. no..no..no.. faris jgn minta ibu adik dulu ye.. ibu lom puas gomol2 faris lagi.. hehehe..
      eh.. rissa lom tambah gigi lg?

      Delete