Cooler box baru untuk adik faris

September 25, 2013


Assalamualaikum..

Dah petang2 ni baru ler nak mengapdate belog kan...
semalam pun x update jugak..
sebab semalam time rehat ibu dilah kuar gi bank..
pastu alang2 gi bank tu..
singgah ler kejap kat cowboy kulai..
sebab dah dekat nau ngan tabung haji tu..

Target asal nak beli termos jer pun..
sebab termos kat umah dah pecah..
ni semua keje adik faris tau..
dia yg tarik termos tu sampai jatuh kat lantai dan isi dalamnya pecah..
urut dada ibu dilah tengok termos tu pecah tau..
dah xde termos tu susah ler ibu nak wat kan susu kakak..
tiap kali nak wat kena masak air baru..
leceh kan..

so, dalam usha2 termos tu..
tetiba ternampak pulak cooler box...
wahhh... macam org ngantuk disorongkan bantal pulak..
dah lama ibu dilah nak cari cooler box baru..
untuk replace cooler box adik yg lama dah rosak tu..

Bila nampak dari jauh barang2 cooler box tu..
lagi laju la ibu melangkah ke tempat tu..
sekali nampak...
wahhhhh... ada cooler box kecik la..
sesuai sgt untuk isi botol susu adik..

godek2 cooler box tu lagi..
tengok penutup dia boleh tahan la..
memang boleh tutup rapat sgt..
sampai ketat sikit nak bukak..
tp oke lagi la..
xdela ketat sgt pon...


Tapi ibu x tau cooler box tu brand apa..
brand cap ayam jer kot..
hahaha...
ala, kira oke la tuh..
yg dulu punye pun made in taiwan
boleh tahan jugak guna dari zaman kakak sampai zaman adik...
hahaha.. zaman berzaman tuh...

harganya pun bole tahan murah..
cuma RM39.90 jer..
tu utk size yg 5L tau..
kira murah la tu..

Pagi tadi test isi cooler bag dan botol susu adik..
boleh la isi dalam 5 / 6 botol rasanya..
Sebab apa ibu cakap 'rasanya'??
sebab x sempat nak test betul2..
x sempat nak masukkan botol tu betul2..
adik faris dah mula nak kaco..


Adik tu pantang nampak benda2 gitu..
abis semua benda nak ditolaknya..
x kira benda kecik ke besau..
abis ditolak dan diseretnya tau..

Paling dia suka tolak bakul baju la..
sebab dia nak belajar berjalan kan..
tp kalo barang yg kecik dia tolak..
tertonggek2 la dia tolak barang tu..

Ada skali tu kan..
hp ayah dia dia tolak2 cam tu..
ala2 tolak car ler tu..
huawaaaa...
nanges ibu tengok adik tolak2 hp ayah gitu tau..

Nanti ibu dilah review pasal cooler box ni yer..
arini baru 1st day guna..
so, kalau ok nanti ibu dilah share k..

bye..

You Might Also Like

0 komen