Aktiviti bersama family,

Family Day : Legoland Malaysia

September 02, 2013 Ibu Dilah 0 Comments


Assalamualaikum..

Wahhh... kejap jer dah masuk bulan September kan..dah nak hujung tahun dah..
arini nak share citer yg dah agak basi jugak la.. hahaha.. citer sebelum masuk bulan puasa aritu.. ni pun dah nak habis syawal kan.. lama tul peram citer ni..

Kalau ikutkan dah xde mood nak share, tp bila pk2 balik, elok jugak share kat belog, at least ada la kenangan.. ada simpan gambar2.. maklum ler aritu kan baru lepas hilang hp.. so byk gambar dlm hp tu yg x ditransfer kat laptop lagi.. so syg sgt gambar2 semua dah xde.. dah la banyak gambar anak2.. mmg frust la.. nasib ada gak yg post dekat fb, instagram dan belog ni.. kalo x mmg frust tertonggeng la mak..
hahahaha

ok, back to topic.. minggu last sebelum start bulan ramadhan aritu, company aku wat family day dekat legoland.. tu pun dah delay sebab sebelum tu kan jerebu..  lepas jerebu dah ok jer, terus la wat family day tu..

Actualy, x banyak gambar yg diambil time tu.. al-maklum ler, camerawomen kan i jugek.. jaga anak pun i jugekk.. so camner nak amik gambo banyak2.. dan yg pasti kalo amik gambo pun kompem la gambar i xde kan.. huhu..
dah lama redho dah.. [mata ke atas]

Family day HID Global tu bermula dari tempat keje.. tempat berkumpul la.. biasa la ada speech sikit.. pastu factory tour untuk family yg ada.. anak2 pun dibawa melawat kilang jugak.. so, kakak imani dah tau la tempat keje ibu kat ne skrg ni.. sebelum tu ada bg bekpes dulu.. air kotak milo.. pas tu , amik gambar.. then last skali baru bagi tiket legoland dan kupon makan kat sana..

then, baru la bergerak ke legoland.. masing2 naik transport sendiri.. kecuali operator kilang terutamanya yg foreigner kan, ada disediakan bas..

X mo citer panjang2, jom layan gambar jer la.. gambar yg ada sikit jer ni yg tinggal..





Orang paling seronok skali dah tentu la kakak imani.. sebab dia dapat main2.. kitorg??
hurmmm... layan kan jer la anak yg sorg tu bermain.. adik lom boleh main lagi.. tp sayangnya banyak tempat yg kakak x boleh masuk utk bermain.. sebab?? sebab x cukup umur dan x cukup ketinggian.. huhu.. kebanyakan permainan utk budak2 kat situ minimum umur boleh main adalah 4 tahun.. ada jugak permainan yg perlu ikut ketinggian..



Bergambar dengan ayah lagi dan lagi??
Ibu?? ibu xde.. dah bertukar jadi camerawomen jer.. hahaha
[redho.. ]
Bukan main lagi spec anak dara tu kan.. nak berlawan ngan ayahnya..




Tak lupa pic superbaby ni.. mesti ada.. gambar ibu xde xpe, jangan gambar anak ibu sorg ni xde.. huhu..

cer tengok gambar kusi tu.. actually tu dekat dalam nursing room.. nursing room kat situ memang best giler.. selesa sgt22... kat situ ada tempat untuk change diapers, tempat rehat, ada tempat utk wat susu anak.. disediakan air panas, sejuk.. ada tempat mainan anak2.. dan yg paling best sekali ada kusi kat atas tu utk menyusukan baby..

Kusi tu best giler hokeh!! sangat2 selesa.. boleh adjust.. boleh gerak2.. sangat selesa bila kita menyusukan anak.. badan x rasa sakit langsung.. dengan adik yg time tu menyusu dengan pelbagai posisi kan, kusi tu mmg banyak membantu..

Kalau la dapat beli kusi tu sebijik dan letak kat umah kan.. alangkah heavennnn nyerr..
huhu.. kasi i menyusukan anak ramai2 pun i sanggup!!!
hahaha [x agak2 aku kan..]
tp kompem harganya pun mahal kan.. barang berkualiti sure mahal..
berbaloi la dengan harganya kan..

okla, tu jer.. x kose nak citer pjg2..
dah luper beno nya.. haha..

ok..
bye..


You Might Also Like

0 comments: