Gaya kakak imani tido

September 13, 2013


Assalamualaikum semua..

Syoknye, arini dah ari jumaat..
ari last day keje..
esok dah cuti..
3 hari lak tu..

Aku lom ada planning pape weekend ni..
tp yg pasti kemas umah lar..
dan mungkin jugak boleh bawak anak2 pegi legoland lagi..
anual pass tu habis hujung thn ni..
kitorg pegi pun baru bape kali jer..
tu pun bukan dapat main semua..
sebab ada budak kecik kan..
cam x puas jer nak main..

ok2.. back to topic..
lately ni kakak imani slalu jer x tdo siang..
maklum ler anak bbsitter tu cuti sekolah sbb upsr kan..
so sakan la kakak imani bermain..
tu yg x tdo siang tu..

Bila balik umah jer..
mintak 'iyo'..
pas minum mesti dah tertido..
tp anak2 aku ni jenis yg tdo kejap jer..
xleh nyer tdo sampai pagi..
dalam setengah / 1 jam pastu sure bangun..

Ada satu habit kakak ni kan..
dia kalo dah ngantuk sgt pun..
bila disuruh baring dia xnak..
pastu sanggup tahan mata tu..

Semalam, lepas minum iyo..
makan roti..
dia main2 jap..
pastu adik usik2 dia..
pelik jugak dia senyap jer..
rupa2nya dia dah tertido..
pastu asal boleh je dia tdo..
dengan tertonggeng la..
hahaha..
pelik..pelik..

Ni la gambar malam tadi.. asal bole jek dia tido camni..

Yang pada asal nye dia duduk kat belakang aku..
time ni aku tgh menyusukan adik sambil baring..
sambil2 tu aku main game kat hp..
so dia pun sibuk nak tengok jugak..
tp dia dah ngantuk sgt..
suruh baring x nak..
last2 tetido sambil duduk..
pastu jatuh tergolek..
huhu..
nasib baik kat tilam dah..
kalo tak...


Ni pulak time adik tgh main2 ngan kakak..
tengah main guling2 mcm ni tetiba kakak senyap..
pelik jugak..
time ni mmg x terpikir pun yg dia tido..
sebab x nampak dia mengantuk pun..
pulak tu tgh main wrestling2 kan..
xkan ler boleh tido..
tp tu la kakak..
kalo ngan ngantuk..
kat mana2 pun bole tido..

Ni pulak time balik kg rumah bunda.. tgh main2 buai boleh pulak dia tertido cam ni.. patut pun senyap jer..



Yang ni pulak time on the way balik dari umah bunda ke jb..
time ni malam.. kakak berdiri pandang kete luar..
panggil2 dia senyap jer.. dah agak mesti dia dah tertido..
so kitorg benti kat hentian kulai.. 
tengok2 memang betul dia dah tetido..

Keadaan tertido dalam kete ni slalu jer berlaku..
normally bila kat kete kakak duduk kat tengah2 bahagian seat belakang.. 
sambil tengok jalan..
tangan pegang seat ibu and ayah..
so, dalam keadaan duduk mcm tu dia akan tertido..
biasa aku akan perasan bila dia senyap jer..
mesti dia dah tetido..
tak pun mata dah layu sgt..
kejap2 dah tetutup..
tersengguk2 lawan ngantuk..

Bila aku tengok dia, mmg sah dah ttdo..
bila keta bergoyang sikit,
mata dia terbukak2 sikit..
kalo kita suruh dia baring mmg dia marah..
x nak dengo tu..
haippp.. dah ttdo pun degil lagi..

Kadang2 dia berdiri kat tengah2 seat tu pun boleh jugak tetido..
or duduk kat bawah seat pun boleh..
senang cakap asal boleh jer la..
kat mana2 pun bole..

Rasanya setiap kali kuar kalo dia ngantuk mmg dia akan tetido mcm tu..
cuma aku jer yg x dan nak amik gambo..
kalo tak, mmg mcm3 la aksi dia tido..
hahaha..


You Might Also Like

2 komen

  1. Comel..senang dia tido kat mana2 ek..ahahah

    ReplyDelete
  2. salam kenal sis...
    wahhh...same la dgn ank sy yg sulong...
    asal blh...hehehe
    klakar tp cian pon ade...

    lets 4low insyimanhfiz.blogspot.com

    ReplyDelete