Jom Makan Besar!!

September 12, 2013


Assalamualaikum..

Hari selasa lepas, balik jer keje tgk asben ku mcm bad mood.. ada ler tu yg x kena.. tension2 bila apa yg dirancang x menjadi.. kepala dok pusing asyik pikir itu ini.. iyela, sebagai ketua keluarga, dia la yg memain kan peranan penting untuk menjana ekonomi keluarga.. [cett.. ayat x bleh blah kan..hahah] iyela, sebagai isteri kite cuma boleh membantu mana yg boleh jer.. tp ketua keluarga tetap org yg diamanahkan utk mencari nafkah untuk keluarga kan..

Ok2.. tetiba dalam kusut2 dia cakap
"Jom makan luar!! Nak makan apa arini? Makan yg best2 sikit.. "
Wahhh.. ada org mau belanja makan besar la.. huhu

Planning asal nak pegi makan kat Malay Village dekat Nusa Bestari.. tp bila sampai sana tutup pulak restoren tu.. pikir2 lagi nak gi mana.. pastu cik abg syg tu bg suggestion pegi Marina Seafood dekat Danga Bay.. Berhadapan dengan Tune Hotel..

Sampai ler kami di sini.. dalam hati memang dah agak mesti kaw2 budget malam tu.. sebabnya tempat tu kira exclusive ler jugak.. mahal2 makanan nye.. boleh wat makan 2 minggu la.. hahaha.. tp cik abg syg ku tu cakap, xpe, sekali sekala makan mahal apa salahnya.. i ok ajer.. hehehe

Jom tengok apa yg kitorg makan.. Just order 2 jenis lauk jer.. Ketam masak cili dan ikan siakap australia masak stim.. seafood kat sini semua fresh2 tau.. boleh tangkap sendiri.. boleh pilih sendiri..
 


View dari table kitorg.. bebudak ni suka la sebab nampak ikan kan..

Tapi ada 1 je yg agak x memuaskan hati daku.. ketam!! al-maklum ler, aku ni x berapa nak suka makan ketam.. sebab leceh nak kopek2.. pastu isi pulak sikit.. aii.. tensi tul nak makan benda leceh2 ni.. lagi2 dengan nak menyuap anak lagi.. leceh ar..


So ketam tu asben je yg byk makan.. aku makan ikan tu sambil suap adik.. ohh.. adik suka sgt makan ikan tu ok.. lambat jer dia bising.. hahaha.. ikan tu masak stim.. so boleh la bagi adik makan..



Kakak pulak dia makan sendiri.. bagi dia makan nasi dengan ikan.. ibu dia jugak yg x sempat nak makan.. mana nak suap adik, mana nak 'kokak' ketam.. hahaha.. tu yg x suke nak makan ketam tu..



Suka la kakak ye dapat makan besar.. makan fish mahal.. ketam mahal..
oh ye.. nak tau x harga ketam tu bape.. RM98 hokehhh.. adohai.. aku rasa mcm x berbaloi ler pulak order ketam tu... harap besar jer tp isi xde.. kuah banyak pun bukan boleh makan semua kan.. haha.. rugi..rugi.. pasni aku boikot kalo laki aku nak makan ketam lagi.. hahaha.. boleh gitu??

Ehh.. pasni boleh cakap kat cik abg,
"abg kusut2 la lagi.. nanti boleh kita makan besar lagi.."
Hahaha...

You Might Also Like

0 komen