Homemade,

Roti Lapis Daging Berkeju lagi..

September 20, 2013 Ibu Dilah 0 Comments


Assalamualaikum..

Salam jumaat.. penghulu segala hari..
semoga hari ini lebih baik dari semalam..
dan yg pasti, arini last keje..
esok dah weken lagi..
hoyehhh..
hehe..

Arini pagi2 nak citer pasal makan2..
hahaha.. pg dah up entry makan2 ek..
bukan apa, takut terlupa..
lagi2 bab resepi2 ni..
ayah wan tu kalo dah suke 1 jenis makanan,
dia x suka ibu dilah tukar2 resepi..

Kalo ibu dilah ni kadang2 nak la jugak tukar2 kan..
try tambah bahan tu sikit..
tuka style sikit..
saje nak try2..
tp kadang2 tu la..
ayah wan tu pulak x suka..
tp kite tuka sikit3 dia x perasan kot..
bila dia dah rasa sedap..
baru la bagi tau kan..
hehehe..

So, bila dia dah kata sedap tu,
kena la take note..
next time boleh wat cam tu lagi..


ok2.. back to topic..
apa yg ibu dilah masak aritu,
Roti lapis daging berkeju..
yg ayah suka sgt..
2nd time buat tu..
yg 1st time dia cakap sedap jugak..
kena dengan tekak dia yg high taste tu..
hahaha..

Yang 2nd time ni pun..
dia cakap sedap jugak..
bezanya cuma ibu dilah tambah letak kentang jer..
kentang tu potong dadu kecik2..
masak skali ngan daging sampai empuk..


Mudah dan sgt mengenyangkan..
Ni menu untuk dinner malam tu..
makan 3 org..
kakak imani pun suka sgt..

Kalau nak resepi boleh tengok kat entry sblm ni;


Sori la.. macam biasa tak leh nak wat link..
so share jer la link ni.. 

okla.. selamat berhujung minggu..
tata..
^__^

You Might Also Like

0 comments: