Breastfeeding,

Sedih.. adik faris tak nak minum susu ibu lagi..

September 27, 2013 Ibu Dilah 1 Comments


Assalamualaikum..

Salam jumaat semua..
Lately ni ibu dilah bizi sikit.. tu yg malas nak apdet belog ni..
Bizi sebab keje pun iye.. (banyak sample nak wat 1,2 minggu ni..)
Pastu bizi duk pikir nak celebrate besday pun iye jugak..
besday utk adik faris 1thn dan kakak 3 tahun..

Selain dari bizi ngan kije2 tu..
Skrg ni ibu dilah rasa down sikit..
sebabnya..
adik faris xmo minum susu ibu lagi..
huawaaaaaaaaaaa.....
dari last week minum 2 botol jer..
pastu this week minum 1 botol jer..
semalam lagi parah...
bekalkan 3 botol,
1 botol pun x abis..
huawaaaaa...
camner ni mommiessss????

Tapi dalam sedih adik xnak minum susu ibu tu..
ada berita gembiranya jugak..
sebabnya skrg adik dah nak makan sgt2..
time makan dia boleh makan nasi 1 mangkuk tau..
sekali hadap jer..
tu yg dia dah x nak minum susu lagi time kat umah babysitter..

Kalo kat umah adik still bf ngan ibu lagi..
Tp tula.. susu semua abis terbuang jer..
mujur stok ebm adik faris tu banyak..
kalo x, lagi sedih la ibu ni..

Kononnya baru semangat nak bawakkan adik punye susu ke umah bs..
sebab dah beli cooler box baru..
tp bila tgk keadaan semalam....
so sadddddddddd...

Kalau camni gayanya..
camna ibu nak abiskan stok ebm adik..
last week dok kemas2 deep freezer tu..
tgk2 ada lagi stok bulan 4 yg z abis lagi..
tu pun x banyak la..
semua dalam plastik bag..
tu yg x abis kot..
sebab dalam 2 bulan ni ibu asyik amik stok yg dalam botol jer..
sebab malas nak transfer2 susu masuk botol..
boleh gitu??
hahaha

Bila dah macam ni kan..
mula la timbul penyakit 'M' tu dalam diri ibu ni..
MALAS nak pam...
choiiiii....
tu la yg paling ditakuti sekali...
ibu harap walaupun adik x nak minum ebm kat umah bs lagi..
tp adik still nak bf ngan ibu lagi..
jangan la dipisahkan ibu dgn adik..
x sanggup rasanya...

So, wat masa ni..
ibu xkan stop pam dulu...
ibu takut kalo ibu stop mengepam susu,
susu akan makin berkurang..
dan lama2 xde...

Ohhhh... nooooo...
tu yg ibu xnak..
sbb ibu still nak bf adik sampai 2thn kalo boleh...
tu yg merapatkan dan menguatkan ikatan antara kita..

Tengok tu.. tengokkk..
ibu kalo dah dapat peluang meluahkan perasaan..
laju jer ayat ni meluncur..
panjang dah bebelan ibu..
kat sini la tempat nak meluahkan..

Thanks readers yg dengar dan baca..
ter'EMOSI' sikit arini...
huuhuhu..

okla..
sekian..
bye..

#x sabar nak celebrate besday adik dan kakak..

You Might Also Like

1 comment:

  1. Yg aish plak dh xckup plak susu yg akk bekalkan kt BS..hadoii..dh la akk xd stok..huhu..

    ReplyDelete