Adik Faris Yg Kecik Molek

October 31, 2013


Assalamualaikum

Semalam ibu dilah half day sebab nak bawak adik faris pegi klinik..
Check up untuk 1 tahun..
dah lambat dah check up kali ni..
Adik faris dah 1tahun 3minggu baru sempat pegi klinik tau..

Sebabnya yg last check up tu ibu dilah x pegi..
so x dapat la date untuk check up yg 1thn ni..
pastu 2,3 minggu ni pulak bizi memanjang..
tambah ngan family day sane sini..
(ehh.. ada kena mengena ke family day tu?? huhu)
tambah lagi ngan boss cam muke kelat jer nak bagi cuti..
hahaha..
amboi.. banyak nauu alasan ibu dilah ni kan...
hahahhaaa..
dan atas sebab3 diatas tu la,
maka nya adik faris dah 1y 3w baru sempat gi klinik.. hihi

 
Muka kelat sebab pagi2 dah kena mandi air sejuk.. hahaha
tapi adik faris good boy tau..
sebab dia x nanges pun kena mandi air sejuk pagi2..

Adik faris ni memang jenis yg bangun awal..
biasanya dia dah bangun time ibu ayah tengah bersiap2 nak gi keje..
so xde masalah la nak kejut adik pagi2..
cumanya mandi pagi2 tu jer yg jarang..

Biasanya kalo kena mandi ngan air yg sejuk memang adik merengek sikit..
tapi pagi semalam dia ok pulak.. x nanges pun..
mungkin sebab air tu x sejuk sgt kot..

Lepas siap2, dalam kul 8.10am gitu baru kuar gi klinik..
ala.. 5 minit jer pun dah sampai klinik tu..dekat jer..
kalo ikut kan time cam tu dah kira lambat la..
biasa org kul 7.30am dah start datang klinik..
tp alhamdulillah.. aritu klinik x ramai org..

Sampai2 klinik, amik nombor, bagi buku..
5 minit lepas tu nurse dah panggil untuk timbang berat & tinggi adik..
Timbang kat tempat baby tu lagi..
tapi adik duduk jer la..

Nak tau bape berat adik faris??
Hurmm.. anak bujang ibu dilah ni memang comel loteh jer..
ringan ler sesangat..
1y3w beratnya baru 7.9kg jer..
hahhh.. berat x anak teruna i tu??
huhuhu..
ringan jer kan..

Alahai adikk.. ibu ingatkan dah setahun ni dah tambah berat la..
sebabnye terasa macam berat sikit time dukung dia..
tapi idok jugak ye..
makan nye banyak tapi beratnya x tambah pulak..
kalo x silap last check up berat adik 7.2kg kot..
tu time dia 8 bulan..

Mungkin sbb skrg ni kan adik tgh lasak kan..
so, makan banyak pun berat x tambah banyak la..
jadi tenaga jer..
xpela dik.. janji anak ibu ni sihat kan..
ibu x kesah pun kalo org cakap anak ibu ni kurus or kecik jer..
sebab anak ibu ni sihat2 jer..
lagipun dah ayah wan tu pun kan jenis yg kurus tinggi..
mungkin adik ikut genetik dari belah ayah la tu kan..

Tinggi pulak skrg ni dah 74cm..
time lahir dulu panjang adik 50cm jer..
ada potensi jadik cam ayah ni nanti..
tinggi xpe tp jangan kurus sgt ye dik.. hehe



Lepas timbang berat dan ukur tinggi,
kitorg dapat nombor baru untuk jumpa nurse pulak..
sementara tunggu giliran,
ibu dilah bawak adik faris masuk nursing room..

Sambil2 tu bf adik faris..
kejap2 dia main2 kat dalam tu sorg2..
kejap2 dia 'tek'..
kejap2 dia nak jalan..
kejap2 dia merangkak..
apa2 jer la adik..

tak sampai 15 minit, nombor giliran adik dah dipanggil..
masuk check up ngan nurse pulak..
nurse tanya perkembangan adik..
dah pandai jalan..
dah pandai bye-bye..
dah pandai tunjuk2..
dah pandai tepuk tangan..
dah pandai tepuk2 meja..
dah pandai ikut kita sebut sikit2..
makin bijak dah anak ibu ni..

pastu tunggu giliran untuk inject pulak..
tunggu x lama.. dalam 10 minit gitu..
time tu adik macam dah nak tido..
risau jugak takut dia nanges time injet tu..

tapi anak ibu ni memang kuat la..
adik x nanges langsung time kena injet tu..
time nurse tu cucuk jarum..
nampak muka adik cam blur..blur jer..
agaknye dia kompius apalah yg kakak ni nak wat kat aku kan..
hahaha..


Alhamdulillah.. semalam semua urusan lancar..
dalam 9.20am cam tu dah selesai..
biasa paling awal pun 10.30 pagi tau..
kira ni la yg paling cepat..

Ni la budak yg good boy tu..
duk elok jer dalam carseat tu..
selalunya kalo ibu amik adik ngan kakak dari umah babysiter,
dan duduk kan adik dalam carseat tu, dia dah x nak dah..
sebab carseat tu letak kat seat belakang kot..
dia boring x nampak jalan..

semalam ibu letak kat depan sebelah driver..
dia senyap jer duduk dalam tu..
sambil2 tengok jalan kat depan..

Tapi rasanya lepas ni kena pindah kan kat belakang balik kot..
sebabnye berebut ngan kakak imani..
dia pun nak duk dalam carseat tu..
acaner  tu??/
huhu

You Might Also Like

4 komen

  1. Ala good boy faris.lama x jenguk blog akak.blogger ni..kat opis sy kena block.tu yg susah tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. susah kan kalo kat opis xleh guna internet..

      Delete
  2. faris mmg good boy auntie.. hehe

    ReplyDelete