Birthday Party Faris dan Imani Part 2

October 22, 2013


Assalamualaikum..

Mari sambung citer pasal birthday party faris dan imani..
Cerita part 1 di sini yer --> PART 1

Tetamu / Jemputan:
Jemputan kami dalam 30 org dewasa dan 15 kanak2..
Para jemputan terdiri daripada family kami, pengasuh anak2 dan juga kawan2 rapat ibu dilah..
Family belah ibu dilah - Bunda, tokbah dan auntie zaza
Family belah ayah wan - Tok Ma, Cik Ajie, Pak su, Mak Uda dan anaknya Zara.
Pengasuh anak2 - Tok Mak, Cik Yan dan anaknya, Ibu Thirah dan anak2nya (Nazhan, Nadrah dan Nabil)
- Mama Sue, husband nya dan anaknya Abg Iman
(Mereka x dapat dtg sebab kak su x berapa sihat - tgh sarat mengandung)
- Ummi Linda dan anak2 nya 5 org
(Pun x dapat dtg sebab xde transport) - ni babysitter skrg.
Kawan2 rapat ibu - Kak Rafidah dan anak2nya Hadif dan Iqbal
- Linda dan anaknya Qisha serta ibu dan adiknya
- Nad dan hubby nya Zaidi
- Kak Ummul dan family (x dapat datang)


 Bergambar bersama semua tetamu yg hadir..


 Bersama Tok Mak and family.. ni family babysitter kakak imani yg menjaga dia dari ibu start naik keje sampai umur 2 thn..


 Bersama geng mengepam di opis.. ngehngehngehhh.. ni ni jer la kawan opis yg ibu dilah jemput.. just jemput 3,4 org jer kawan2..


Ni my family and in laws family..

Candy Buffet

Muffin
Apam polkadot dan Smile
Cheesekut
(tp terlupa nak bawa ke KFC..huawaaaa)
Sumi Jelly
Gula2
Coklat Pokka

Memandangkan perancangan yg last minute.. makanya buat la yg simple2 jer..
actualy idea tu banyak jugak.. tp x dapat direalisasi kan..
sebab x sempat nak cari barang.. cari jagung untuk buat popcorn tp x jumpa..  geram sgt tau.. so buat la mana yg termampu sajo.. kira mini candy buffet la ni.. haha


Lagi satu yg sedih wat cheesekut tp lupa nak bawak gi KFC...
Huawaaaaa... sedis sangat tau.. beria2 ibu wat sampai kul 2am..
skali lupa nak bawak pulak... sedih.. sedih..
xpe2.. cheesekut tu ibu dilah bagi kat babysitter skrg yg x dapat datang time tu.. diorg suka sgt cheesekut ni siap tanya lagi kalo nak order berapa RM..
hahaha.. ibu dilah cakap nnt ibu dilah bg resepi la, wat sendiri lagi senang..
maklum ler dia nak makan anak beranak kan..
xpun ibu dilah wat kan jer..

Birthday Cake





Birthday Cake Rainbow Upin Ipin ni order dekat Ummi dari Bukit Indah..
Mula2 pening nak order cake apa dan nak letak gambar apa..
sebab sorg boy sorg girl kan..
kalo kakak dah tau nak Dora ke princess ke..
tp skali ngan adik cam x tau nak amik pattern apa..
last2 amik la UPIN IPIN ni..
kakak memang suka sgt..
adik.. x tau pape lagi.. hahaha

Goodies bag

Untuk kanak2, pihak KFC dah sediakan goodies bag..
Kalo korang perasan, goodies bag yg KFC bagi ni adalah tahun lepas punya..
tahun ni theme KFC BIrthday party adalah jungle safari..
tapi sebab booking lambat, x sempat la nak dapat jungle safari punya barang..
hahhh.. nasib baik la ibu dilah ni x beria nak wat preparation utk tema jungle safari tu.. kalo x kompem frust tertonggeng bila pihak kfc sediakan theme lain..
hahaha.. ada hikmat rupanya bila x sempat wat..

Kalo nak diikutkan, sempat jer ibu dilah booking aritu..
tapi manager kat situ yg lambat.. ibu dilah jumpa dia 2 minggu awal..
tapi dia drag2 sampai bila dia confirmkan dekat management KFC tu x cukup 7 hari.. tu yg x dapat barang dia tu..
padahal ibu dilah jumpa dia dah 3 kali tau..
grrrr... geram aii tau...


Untuk tetamu dewasa - ibu dilah dah sediakan goodies bag utk mereka..
(ada lebih ibu bagi pada kanak2.. sebab dalam tu jajan jer..)
Cuma yg special sikit sbb ada bekas utk isi jajan tu..
bekas tu boleh digunakan untuk letak barang2 kecik..


Idea nak wat goodies bag ni pun banyak tp last2 dpt wat yg simple2 jer..
sebab x cukup masa.. so, next time kalo nak wat kena wat preparation awal2 k..
tu pun nasib baik bunda datang awal..
boleh la bunda tolong ibu sikit2..


Makanan


Dah nama pun wat kat KFC kan.. so makanan confirm la makan ayam KFC kan..
kami amik package yg disediakan utk birthday party ni..
Package B - untuk 15 org dewasa + 15 org kanak-kanak
Untuk kanak2 ni diorg bagi set chicky meal..
untuk dewasa pulak ada ayam 30 pcs + cheezy wedges + mash potato + coglow + air pepsi + french fries..
Total untuk set B ni RM412.
Ni dah campur tax dan party incharge RM30.

Kalau diikutkan Package B ni dah cukup untuk 30 adults and 15 kids..
tapi ibu dilah beli lagi extra ayam yg  bucket punye sebagai tambahan..
takut x cukup kan.. iyela, x sedap la kalo makanan x cukup kan.. hihi

Alhamdulillah.. makanan cukup dan ada lebih sikit2..
sebab ada yg x dapat datang kan..
tapi macam babysitter anak2 yg skrg ni diorg mmg dah bagitau x dpt dtg sebab xde transport..
so, ibu dilah dah siap asingkan siap2 makanan dan jajan untuk diorg..
malam tu ibu dilah anta kat rumah akak tu..


Games


Semasa party ni dijalankan, host party telah menyediakan 3 jenis permainan..

1) Pertandingan tiup belon dan pecahkan..
2) Botol beracun / belon beracun
3) Dance and stop
[eh.. games yg last ni ibu taram jer nama game nye..
sbb x ingat apa nama game tu.. hahaha..]






Secara keseluruhannya, games yg disediakan memang best dan menarik..
lagi2 bila tetamu yg hadir semuanya sporting sgt..
yg muda2 semua join main games..
memang happening sgt la..
dah x ingat org sekeliling dah..
hahaha...


Memang tergelak2 sakan la kitorg..
kalo ikut kan game tu biasa jer..
tapi bila semua sporting jadi seronok pulak main games tu..
ibu dilah dan ayah wan pun join skali..
hahaha..
siap menang lagi tau..
kahkahkah...


Pihak KFC turut menyediakan hadiah untuk para pemenang..
hadiahnya adalah mug MILO...
ok la kan.. sape nak bagi free kalo x menang kan..
hehehe..

Secara keseluruhannya, ibu dilah puas hati dengan sambutan hari jadi ni..
Kakak imani la yg paling happy sgt..
Adik faris x paham sgt tp tengok dia still enjoy bila ramai org main sama2..
dan yg pasti para tetamu pun nampak happy sgt..

Terima kasih kepada semua rakan2 dan family yg hadir memeriahkan majlis hari tu..
Insya Allah.. tahun depan kalau ada rezeki boleh kita sambut sama2 lagi..

Tahun ni adik faris sambut birthday meriah sikit..
time family day aritu pun ada sambut lagi..
nanti la ibu dilah citer ye..

ok..byeeee...
^__^

You Might Also Like

6 komen

  1. hehehe..happy birthday untuk anak2 ibu dilah ye...tak sangka jumpe ko kat sini..hahaha..nak carik resipi cheesekut..pinjam resipi ek af..hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq zira.. wah.. x sangka jumpa ko kat sini jugak.. huhu

      Delete
  2. WahhhH. Meriahnyer. Sy dok fikir2 nk bw arissa ke mana on her birth date. Taun lepas Colmar Tropicale

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la yatie, asal ada family sama2 and semua sporting mesti meriah kan.. bila besday arissa?

      Delete
  3. Hebat sambutannya....terleka tgk satu2 part nih...hebatlah...pasti meriah kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala umi Qi.. celebration besday diorg ni biasa2 jer.. xleh lawan birthday party Qi aritu.. hehehe.. tp alhamdulillah.. walaupun wat kecil2an jer tp tetap meriah..hehe

      Delete