Aktiviti bersama family,

Birthday Party Faris & Imani Part 1

October 17, 2013 Ibu Dilah 2 Comments


Assalamualaikum..

Arini ibu dilah nak citer pasal birthday party adik faris & kakak imani aritu.. hurmm.. nak start dari mana ye.. x tau dari mana nak mula ni.. actually, birthday party ni diadakan awal 2 hari dari birthday adik faris dan awal 2 minggu dari birthday kakak..

Birthday Faris : 7 Oct 2012
Birthday Imani : 1 Nov 2010

Memandang kan birthday diorg ni selang 3 minggu jer, so ibu combine kan la majlis ni.. Idea untuk wat birthday party ni pun last minute tau.. lebih kurang 2 minggu sebelum birthday adik gitu... hahaha.. kira keje giler jugak la ni.. mana x nyer, semua ibu dilah handle sorang2 tau.. ayah wan x amik port langsung.. dia cakap kalo ibu nak wat ibu handle semua.. biasa ar dia.. benda2 camni mana nak involve.. haha.. time hari sabtu tu baru dia tolong2 sikit.. xpela, janji ayah wan support ibu nak wat benda ni kan.. hihi..

ok.. mari bercerita mengenai jamuan hari jadi ni..

Date : 5 Oct 2013
Time : 4 ~ 6 pm
Venue : KFC Setia Tropika

Kami datang lebih kurang kul 3.45 ptg.. sampai2 terus susun2 barang2..
deko2 sikit jajan2 ala2 candy buffet gitu.. hahaha
[impian nak wat candy buffet betul2 x tercapai sebab x cukup masa]
pastu susun goodies bag.. dan amik2 gambar sikit.. hehehe..

Susah betul nak amik gambar budak2 ni elok sikit..
ada jer yg menyengeh nak tayang gigi dan gusi..
hahaha..



Tak lama lepas tu tetamu pun mula datang.. kawan2 dan family pun datang..
bila semua tetamu dah datang, majlis pun dimulakan oleh host dari KFC.
Aturcara majlis dimulakan dengan acara makan2 dulu..
sementara tetamu makan, pengacara majlis dan rakan2 nya membuat sedikit persembahan. Diorg menari2 ikut music k-pop kot kalo x silap..
hahaha.. yg ni memang kitorg kureng berkenan la.. lagi2 ada org tua kan..
time diorg menari tu kitorg boleh gelak2 pulak..
hahaha.. jahat kan kitorg..
Mungkin kalo diorg menari zapin ke syok ler sikit kitorg tengok..
ni menari2 cam tu kan.. cam x manis pulak bila org tua tgk kan..
tp xpela.. budak2 suka tgk.. siap nak ikot joget3 lagi..
haha.. comel sgt tengok budak2 kecit tu joget..



Selepas habis persembahan.. bermula la pulak games untuk tetamu yg hadir..
memandangkan bilangan kanak2 yg hadir sikit jer, jadi yg besar2 pun boleh join game jugak.. masing2 sporting sgt.. maklum ler, semua yg hadir tu family terdekat dan rakan2 terdekat.. jadi kitorg dah biasa kan.. xdela segan sgt..
Memang meriah sgt tau.. gambar main game x clear sgt.. tp kitorg ada amik video.. tu la yg kakak asyik tengok video tu jer..
Hampir kul 6 petang, permainan pun tamat.. tiba la masa yg ditunggu2..
iaitu acara potong kek... yeahhh...
dan juga kemunculan Chicky [Maskot KFC] turut sama dalam acara potong kek..
kemunculan Chicky dan juga kek birthday diiringi dengan lagu happy birthday..
Ohhh.. ibu dilah suka sgt lagu happy birthday tu..
sebab lagu tu rancak..

Dalam kemeriahan budak2 nampak maskot chicky tu, ada org budak yg nampak cuak dan pelik.. haha.. sape lagi kalo bukan birthday girl dan boy..
adik faris bulat mata tengok chicky tu.. pelik sgt gamaknya..
sampai pusing2 badan nak tengok chicky tu.. dia x takut tapi dia pelik kot..
Lain pulak dengan kakak imani.. dia memang takut ngan maskot2 ni..
sampai nak syorok2 pulak.. nak bergambar ngan chicky tu pun susah tau..

Selepas nyanyian lagu happy birthday, kakak imani pun tiup lilin..
dan kami potong kek sama2.. lepas tu auntie zaza tolong potongkan kek dan bagi kan pada tetamu yg hadir..

Sebelum majlis bersurai, kami bergambar beramai2..
dan bagi goodies bag kepada tetamu yg hadir..

Bergambar bersama family babysitter kakak yg pertama..


Terima kasih banyak2 kepada family dan rakan2 yg sudi hadir pada haritu..
terima kasih kerana memeriahkan majlis kami..
Kakak imani dan adik faris happy sgt..
ibu ayah lagi la happy..
Kakak asyik citer pasal majlis tu jer..
Pasal ayam besar a.k.a chicky..
pasal tiup belon..
pasal main game..
potong kek..
dan dia asyik tengok video yg sempat kitorg amik aritu..
pot pet pot pet mulut dia bercerita..
hahaha..
kakak..kakak..

Ok.. next entry ibu akan citer lebih detail lagi pasal birthday party ni..
tunggu yer..
^__^


You Might Also Like

2 comments:

  1. meriah sangat..happy birthday adik faris & kakak imani!!

    ReplyDelete