Budak ni dah x boleh duduk diam dah..

October 08, 2013


Assalamualaikum..

Hasrat di hati ibu nak wat entri pasal birthday party adik & kakak..
tp alahai.. malas pulak nak taip panjang2..
lagi2 nak memilih gambar2 tu hah...
x tau nak letak yg mana..
nanti la, kalo rajin nanti ibu share ye..
mesti share punya walaupun lambat..
hehehe

Ok2.. masa besday party aritu kan..
my sister a.k.a auntie zaza (panggilan anak2) turun ke jb skali..
dia duk kat klang.. tp sanggup turun jb semata2 nak meraikan adik dan kakak..
tq auntie.. adik kakak syg sgt kat auntie..
hehehe

so, alang2 dah turun jb ni, auntie zaza ajak la ibu gi jalan2..
memandangkan ari ahad tu kitorg mmg dah ada planning lain ngan bunda,
nak pegi The Puteri Pacific utk dengar sharing dari upline bunda..
so balik dari situ auntie request nak pegi JPO pulak..
iyela.. kalo org luar dtg mesti dia nak pegi JPO kan..
so, ibu pun bawak la auntie, bunda dan tok bah gi JPO tu..

Ala.. jalan pusing2 jer.. sampai pun dah magrib kan..
terus solat dulu.. pastu baru jalan2..
auntie sempat la sambar perfume...
ibu pulak???
hurmm.. xde ape yg terasa nak beli..
lagipun dengan bawak budak kecik tanpa stroller tu mau nak tercabut tangan ibu ni..
hahaha....
mana x nya, ligat tul anak bujang tu..
x leh kita letak kejap,
cepat jer dia nak merangkak sana sini..
abis keliling kedai 2 dia round..
kalo dapat kat kerusi bole ler jugak dia memapah2...






Biasala.. budak tgh nak belajar jalan kan..
mana bole duduk diam..
x mo nye kite pegang dia..
dia mesti nak lepaskan diri nye..

Dapat lagi main ngan kakak kan..
kakak agah2 sikit, terkekek2 dia gelak..
berpusing dia main dalam kedai kat situ..
urut dada ibu banyak2 tau..
hahaha

Slamber jer dia merangkak2 dalam hall tu.. hahaha
Time kat hotel yg sebelum tu pun sama jugak..
org lain duk dengar talk kat depan nu..
yg adik ligat nak berjalan sana sini..
kalo x dapat berpaut mula la dia turun dan merangkak dalam hall tu..
mentang2 hall tu ber'carpet'..
sedap la dia merangkak..
hahaha..



Dah penat merangkak sana sini,
sempat la adik tido dalam 1/2 jam..
tu pun lepas dia menyusu baru tido..
bila adik dah sedap tido,
kakak pulak sibuk mengacau..
tu la anak2..
kena tido dua2 baru aman..
hahaha


Baru lepas bangun tido.. mamai lagi..
okla.. tunggu ye nanti ibu up citer pasal besday adik dan kakak..
tunggu mood rajin tu datang dulu..
hahaha..


# Bulan oktober ni memang bulan yg sgt bizi.. weken ni nak gi holiday kat PD pulak..
kompem byk entri yg tertangguh nanti.. huhu

You Might Also Like

0 komen