Aktiviti bersama family,

Faris Zakwan turning ONE today!!

October 07, 2013 Ibu Dilah 2 Comments


Assalamualaikum..

Alhamdulillah.. harini 7 Oct 2013 genap lah usia adik faris SATU tahun..
Syukran Ya Allah.. kerana dikurniakan anak yg sebijak dan secomel ini kepada kami..
Anak yg menambahkan keceriaan dan kebahagiaan dalam keluarga kecik kami..



Sekejap jer masa berlalu.. dah setahun anak ibu..
dah besar dah adik faris..
teringat lagi masa ibu sakit2 nak bersalinkan adik..
bila adik keluar jer dari perut ibu..
rasa lega sgt... hilang semua rasa sakit tu..
walaupun lepas tu ibu kena jahit banyak kat 'tutttt'
tp dah x sakit sgt dah bila teringatkan buah hati ibu ni..

Kalau nak tau citer pasal kelahiran adik faris,
boleh tengok kat entri ni..



Maaf yer.. tak leh nak wat link.. so ibu share jer link entri tu kat atas ni..

Perkembangan adik faris sepanjang 11moths ~ 12months..

Adik faris dah tambah 2 batang gigi atas lagi..
so total 4 btg atas dan 2 batang bawah..
yg pasti gigi adik nampak comel sgt tau..
adik si gigi rabbit..
hahaha..
[cam gigi sape la tu kan...]

Adik faris dah pandai jalan..
yeahhhh!! akhirnya adik faris pandai jalan jugak menjelang usianya setahun..
paling banyak dia jalan dalam 6~7 langkah kot..
excited ibu ayah dia tgk anaknya dah pandai jalan..
Hahaha...
overexcited tau kitorg ni..

Dari segi pemakanan pulak, adik faris dah kuat makan skrg ni..
makan pun makan nasik jer okeh..
xmo dah makan bubur2 ni..
makan dah macam org beso dah skrg ni..
hahaha.. kate dah beso kan..
ngeh..ngeh..ngeh...

Dari segi penyusuan pulak, anak bujang ni minum susu sikit jer skrg ni..
sehari minum 2 botol jer masa kat umah baby sitter..
sebab dah kuat makan kan, tu yg kurang minum susu..
ibu pun pam sehari dapat 2 botol jer..
tp ibu x risau sebab mmg tu jugak quantity yg adik minum..
lagipun stok ebm adik banyak lagi..

Hurmm.. banyak lagi sebenarnya perkembangan adik..
tapi yg ibu nyatakan kat sini adalah yg paling ketara sekali la..
yg lain yg biasa2 jer..
contohnya skrg adik dah pandai babai kalo org babai dia..
lagi, kalo nak menyusu dah pandai selak ibu ibu sendiri..
lagi ape ekkk?? lupa dah..
banyak nau sampai lupa.. huhu

Ari Sabtu lepas kitorg sempat meraikan hari jadi adik dan kakak juga in advance..
besday kakak 1 november nanti..
so kitorg combine la celebrate besday diorg sekali..
nanti ibu citer pasal besday ni kat entri lain ye..


Selamat ulangtahun yg pertama sayang..
semoga adik faris menjadi anak yg soleh,
berguna kepada agama, bangsa dan negara..
semoga adik diberikan kesihatan yg baik..

Ibu, ayah dan kakak imani sayang adik sangat2 tau...

You Might Also Like

2 comments: