Mom & Baby Expo - Danga City Mall 27-29 0ct 2013

October 01, 2013


Assalamualaikum..

Lately ni tersangat la bizi...
Update belog ni pun dah jarang..
Nak bw pun x sempat..
kadang2 time malam tgh nak tdo kan anak baru la sempat bw kejap..
tu pun guna hp jer..

Semalam lak seharian melayan customer dari France dtg company..
Eh.. benonya xde la layan kan sgt..
Dok follow diorg jer..
My lady boss jer yg banyak layan diorg..
Sebab org senegara dia kan..
Lady boss tu org france jugak..
so diorg banyak speaking france la..
dilah menganga jer tengok depa dok borak2..
x paham menda pon..
sabo jer la..

ok2.. ni nak review pasal mom & baby expo weekend lepas..
Expo kali ni best la sbb byk booth..
Pampers pun byk jugak..
baju-baju pun banyak jugak..

Ibu dilah & family pegi ari ahad..
org memang ramai sgt..
parking pun susah nak dpt..
ayah wan ngan faris melepak kat luar jer..
ibu dilah ngan kakak imani jer yg masuk dalam..

Target utama cuma nak beli pampers..
Ingatkan PETPET ada tp xde rupanya..
last2 beli WHOOPEE utk kakak..
adik pulak beli Huggies..


Huggies Dry harga RM29 for jumbo pack
Beli 3 pack RM87 dan free pelampung budak..
So kitorg amik 3 pack dpt la free tu dan extra huggies dry pant lagi..
kalo beli 6 packs dpt free patung lady bird..
actually huggies ni yg jual UO Store yg ada kat Danga City Mall tu jugak..
tp yg best nye kalo beli kat expo ni dpt byk brg free..
hehehe...
tu yg suke sgt terjah baby expo ni..


WHOOPEE - RM25/pack
Beli 2 pack RM50
Dapat free Whoopee Pants jugak..
adik faris x sesuai guna whoopee..
tp kakak ok jer..
kalau x silap whoopee ni dari brand PETPET jugak..
tp ni lagi murah..
Masa mula brand whoopee ni kuar 2 or 3 thn lepas kan..
time expo cam ni diorg jual 1 pack RM20 jer..
Murah sgt kan..
time tu belikan utk kakak sampai 5 pack terus..
hahaha... stok lama punya..


Next baju pulak..
walaupun baju banyak dijual utk expo kali ni..
tp dilah x borong baju banyak2 pon..
sebab nya baru lepas raya kan..
baju baru masih byk lagi..
lagi2 adik faris tu..
ada t-shirt2 dia yg baru skali 2 jer pakai..

So kali ni cuma rembat baju kakak jer..
dah lama teringin nak beli baju cam ni utk kakak..
baru kali ni dapat belikan..
baju ni 2 helai RM30..
kakak memang suka sgt sbb ada princess ngan dora..


Barangan PUREEN wajib ada time expo..
tp harga xdela murah pon..
biasa2 jer..
kadang2 harga kat tesco/giant/ econsave/jusco lagi murah kot..
tu pun time diorg wat sales la..
dalam cakap x murah pun bole rembat gak liquid cleanser ni..
hahaha..
harga RM22 utk 2 packs..


Kali ni ada booth Lunatots..
ada jual minuman coklat tambah susu..
actualy xde la menaruh harapan yg tinggi utk susu bertambah bila minum ni..
tp saje2 jer nak terai..
beli yg chocolate bar jer..
harga RM10 for 3 pcs..


Warmer dan stokin RM2/pc
since kakak imani suka kaco ibu punya warmer,
so belikan la utk dia..


Goodies bag from mom & baby expo..
sample susu dutch lady active gold
Scott's Vitamin C sample
Bedak baby Johnson
Plastic bag storage from Fiffy
lastly herba mandian..

Lastly layan kan picture dari budak kecik ni yg suka nau duduk atas pampers..
bila dia tergelincir jatuh dari pampers tu dia naik lagi..
pastu dia pegang2 muka baby tu..
hahaha.. lawak lak tgk adik main time tu..




Total belanja untuk expo kali ni..
RM210 jer..

sekian..

You Might Also Like

0 komen