Rambang mata bila ada offer / sale

October 25, 2013


Salam Jumaat semua..

Syoknyer dah hari jumaat.. esok cuti!!
SUKE!! SUKE!!
Sape yg x suke cuti kan.. sure semua org suka..
sape yg x suka tu mesti ada something wrong somewhere tu..
hahaha..

Semalam kan ibu dilah ada kepoh2 kat geng gojes pasal giant ada offer..
rak buku murah.. lemari murah.. kusi meja murah..
semua cantik2 wehhh.. sesuai sgt untuk anak2..
mula la mak2 ni histeria pasal nampak barang cantik2 tu murah2..
hahaha.. harus la kan..
dah nama pun pompuan..
sure pantang tengok sale-sale dan offer2 ni..
kihkihkih..


Ibu dilah ni pun sama gak..
suka tengok offer2 gitu..
tapi slalunye napsu ai still leh control lagi..
hehehe..
Tapi kali ni nampaknya setan tu berjaya menggoda ai habis2an..
jahat tul setan ni kan..
so bila ibu dilah dah tergoda,
balik umah jer ibu dilah goda la ayah wan pulak..
duk rapat2 sikit.. kasi gosok2 sikit..
hahahaha..

Mula2 tunjuk katalog giant tu..
pastu bagi la mukadimah sikit..
"ibu dah serabut la tengok fail banyak2..
Kakak slalu la kaco kertas2 ayah..
tv kat dalam bilik tu dah rosak letak la tempat lain..
kat situ boleh letak rak buku ni..
boleh ibu susun elok3 barang2 ayah..
biasa rak buku ni mahal tau..
biasanya 100++ tau.. ni murah sgt..
bla.. bla..bla......"

Banyak tul alasan bagi kat ayah wan tau..
habis ibu dilah cakap, ayah wan pun jawab..
"kalo ibu ada duit beli la..."
Hah.. tengok tu.. senang jer dia jawab kan..
ada duit bole beli..
memang dah agak dah jawapan tu..
walaupun guna duit sendiri tp harus la minta izin suami kan..
isteri mithali ler kata kan.. hahaha..


Eh.. jangan x tau.. bukan takat rak buku tu jer tau..
bila ibu dilah tunjuk rak yg 3 tingkat tu pun dia bagi beli tau..
siap cakap kalo ada duit lebih beli lebih sikit pun x pe..
time tgh murah kan.. boleh guna utk letak barang2..

Hahhh.. ko tengok.. ko tengokkkk..
dalam pada cakap dah xde duit kan..
boleh lagi dia offer beli lebih sikit...
hahahaha.. sporting tak ayah wan?? sporting x??
Tapi syaratnye harus la guna duit sendiri kan..
hahaha.. nampak x permainannya di situ??
nak beli boleh tapi guna duit sendiri..
hahaha..

Bila dah dapat green light.. apa lagi.. dan dan tu jugak ajak ayah wan nak gi giant..
hahaha.. kebetulan memang kitorg nak kuar gi bank..
so sambil menyelam minum air la kan..

Makanya malam tadi pegi la kitorg ke giant..
biasa la kalo dah pegi tempat cam tu harus lah round2 dulu kan..
bila dah round2 tetiba nampak la benda alah ni..
apa nama dia ntah.. menan untuk budak2..
sorong2 gitu..
ayah wan yg nampak minat ngan menan tu..
sebab nye teringat yg adik ngan kakak selalu bergaduh nak naik beskal kakak..
so kalau ada benda ni hope xdela diorg gaduh2 lagi..

Sebelum beli kena la try kat tuan punya badan dulu..
tengok dia minat ke x kan..
kalo x minat wat membazir jer beli..
kita kasi try sikit letak budak kecit ni..



Just nice jer bila adik faris naik benda alah ni..
dia nak tolak pun senang..

 Ada tanduk untuk pegang lagi..
tapi nye benda alah ni ringan jer..
belah dalam tu kosong jer..

 Kasi posing sikit dik!!
Yeahh.. tu dia.. posing dari adik faris..
bila dia dah pandai tolak sikit3 guna kaki seronok la dia..


 Tak sah kalo kakak imani x try jugak..
mesti la dia jeles kan..
nak jugak dia naik benda ni..
padahal kaki dah panjang dah..hahaha..

Bila ditegur tau pulak malu..
tersengih-sengih pulak..
malu bila naik menan budak kecik..
drama la kakak ni..
tp yg penting dia tau yg ni menan adik..

Harganya RM29.99..
Kalo ikut ibu dilah cam mahal jugak sebab bawah dia kosong jer kan..
tapi sebab nak bagi adik main dan xnak diorg gaduh2 rebut2 beskal..
beli la jugak..

Last2 rak buku tu yg kitorg x jadi beli..
sebabnya rak tu panjang.. x muat nak masuk kete..
tu la, dah tau nak beli rak tu pi bawak kete comel ibu dilah sape suruh kan.
memang la x muat..
hurmm.. tengokla, mlm ni ke esok ke kitorg terjah la giant tu lagi..
lagi pun arini gaji masuk kot..
hehehe..

okeh.. panjang lebau dah ni..
nanti ibu dilah update pasal rak buku tu ye..
till then..
^__^

You Might Also Like

2 komen

  1. Ok. Mata ku tertancap pada set kerusi meja. Matik la. =_=

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kusi meja tu mmg cantik.. tp kan meja tu kecik la.. lebar sikit jer dari size kusi tu.. kalo besar lagi sikit lagi cun tau..

      Delete