Yeah!! Shopping time..

October 28, 2013


Assalamualaikum

Hai mommies.. Monday blues tak arini?
Boring kan.. Kejap jer dah ari isnin..
Rasa kejap jer dapat golek2 ngan anak2 aritu..
hehehe..

Hurm.. aper citer weekend korang?
Kitorg ni biasa la.. kalo hujung2 bulan dah gaji ni..
apa lagi benda yg best nak dibuat..
mesti lah SHOPPING!!!
Hahaha..

Ala.. bukan shopping apa pun..
biasa ar, beli barang2 rumah..
barang2 dapur sikit..
tapi yg lebih teruja kali ni nak beli rak buku..
yg kat giant tu la..

Dah beli pun ari sabtu aritu..
Tu pun hampir2 x jadi beli sbb ayah wan cakap x muat nak masuk kete..
huhhh.. ibu dilah dah frust dah mula2..
berdegil jugak nak beli.. siap ukur lagi kat kete muat x tau..
bersungguh2 ibu dilah nak beli tau..

Alhamdulillah.. last2 dapat beli jugak..
dan opkos la muat kan..
tapi kena la baringkan seat depan belah penumpang tu..
baru la muat dalam kete..
Nanti ibu dilah citer lagi ye..

Malam tu kitorg balik umah MIL kat sedenak pulak..
dah lama x balik sana sebab asal weekend ada jer aktiviti kitorg..
tak pun MIL lak gi jejalan cuti2 malaysia..
tu yg dah lama x balik..

As usual, target balik dari sedenak nak singgah Tesco Kulai..
Biasa memang kitorg beli barang dapur kat tesco..
beli banyak dapat point banyak..
pastu point tu ditukar dengan nilai RM..
dan kite akan dapat kupon ikut RM tu..
boleh la wat belanja barang2 lagi..

 Budak yg suka sgt bergambar..
Suka wat ekspresi muka yg macam2..


Tengok si kecik tu.. mentang2 la dah dapat kaki..
pantang dilepaskan kat bawah.. cepat jer dia nak berjalan..
walaupun lom betul2 jalan lagi..
10 - 15 langkah pastu stop..
tapi kalo ada tempat dia nak pegang macam troli tu..
memang laju la dia jalan..
lagi2 benda yg boleh ditolak..
suka la dia..

 Anak bujang ayah..
manja ngan ayah..

Selain dari beli barang dapur,
kali ni Ibu dilah nak beli Thermo Pot..
Maklum ler cerek kitorg kat umah tu dah x bape nak elok..
kebetulan ari jumaat tu duk usha2 promosi kat tesco,
nampak promosi thermo pot kat tesco ni murah..
tu yg terjah tesco tu..
huhu

 Thermo Pot brand Elba 3.2L
hanya RM69.90

Lepas ni senang la nak wat susu kakak..
tak yah nak simpan air panas dalam thermos lagi..

Balik dari tesco sambung mengemas umah pulak..
pasang rak buku tu..
ibu dilah lak kemas lemari baju anak2..
tido pun dekat kul 12 am..

OK..tu jer citer weekend kami..
weekend korang camner lak?

You Might Also Like

2 komen

  1. Replies
    1. Shopink kak.. harus la seronok kan.. yg penting ada pitih nya.. kalo xde memang pening pale la kan.. hehehe

      Delete