Aktiviti bersama family,

JJCM :: Restoren Angah D&C

November 12, 2013 Ibu Dilah 5 Comments


Assalamualaikum

Dah lama ibu dilah x share pasal jalan-jalan cari makan kan..
Ada jer kitorg gi JJCM.. tp x sempat nak share..
gambar ada gak amik tp byk kat hp lama yg hilang tu..
so mmg xde la nak apdet kan.. hahaha

Last week tetiba ibu dilah rasa mengidam nak makan chicken chop pulak..
Hahhh?? mengidamm??
Ohhh.. tidakk.. jangan pikir yg bukan2 yer..
hahaha..
Biasa ar bila tengok kat TV tunjuk makanan itu ini..
mula la rasa nak makan jugak kan..
hahaha..

Kebetulan last week kitorg x tau nak makan apa utk dinner..
tanye ayah wan nak masak apa dia pun x tau..
nak kuar makan pun x tau nak gi mana..
tetiba ibu dilah cakap cam nak makan chicken chop kat Hutan Bandar jer..
tapi rasa cam jauh la pulak.. malas nak kuar jauh3 kalo keesokan hari keje..
haha.. nak tapi malas kan..
last2 kitorg x jadi kuar..

Hari jumaat tu tetiba ayah wan ajak gi makan kat Hutan Bandar tu..
Ohhh.. macam nak lompat bintang ibu dilah tau..
suke kemahen ko bila org ajak gi mkn kat hutan bandar..
dapat la melepaskan keinginan yg dah dipendam lama..
hahaha..

Sampai2 jer kat sana kitorg terkedu jap..
makk aiii.. ramai bebeno ko..
memang dah hagak dah kompem ramai nye..
maklum ler nak hujung minggu kan..
memang xde tempat duduk la..
yg berdiri tengah tunggu pun ramai jugak..

Tempat ni mmg ramai org suka datang tau..
sebab murah dan sedap..
pastu banyak pulak..
last kitorg pegi time dah hujung2 peknen adik dulu rasanya..
seminggu before adik lahir kalo x silap..
leh tengok kat SINI

Disebabkan tempat tu penuh dan ayah wan malas nak tunggu..
Ayah wan decided utk pegi lagi satu restoren chicken chop murah..
tempatnya x jauh sgt dari Hutan Bandar tu..
dekat Bandar Baru Uda..
ni 1st time ibu dilah pegi..
ayah wan penah gi skali ngan kawan2 opis dia..

Nama : Restoren Angah D&C
Tempat : Bandar Baru Uda
[area belakang am-assurance,
simpang kat petronas, pastu masuk kiri, pastu masuk kiri lagi]


 Restoren ni boleh tahan ramai jugak..
masa kitorg sampai kira hampir penuh la jugak..
tapi service dia memang cepat..
tak sampai 10minit order kitorg dah sampai..


Ni la makanan yg kitorg order..

 Lamb Chop - RM12 (untuk ayah wan)

 Chicken Chop - RM5 (untuk ibu dilah)

 Fish & Chip - RM6 (untuk kakak imani)

Tengok tu.. harga dia murah sangat kan..
lebih kurang cam yg kat hutan bandar tu jer..
mula2 ibu dilah ingatkan ni cawangan dia..
tapi rupanya tak..
tapi kira ok la jugak, ada pilihan utk org2 jb nak nak makan chicken chop yg murah..
lagi2 kalo ada ramai anak kan.. 
dapat la jimat sikit..

Cumaaa...
hurmm... ibu dilah rasa makan kat situ cam muak sikit la..
x tau la sebab ada makan fish tu ke..
sebab sebelum ni kalo makan amik chicken chop jer..
ni ibu dilah kena habiskan kakak punye fish tu..
tu yg rasa muak sikit kot..
tak tau la kalo org lain makan cam ne..
  

Air kitorg order air bandung soda (kaler hijau) ngan air sirap selasih..


Tatap ler sikit gambo tuan tanah ngan anaknye..
[nak jugak interprem kan..]
hahaha


Adik ngan ayah wan pulok..

Deko2 kat restoren ni kalau korang perasan la kan..
kat dinding tu ada gambar customer yg penah datang..
gambar masa opening restoren tu pun ada jugak..
kira meriah ngan gambar la..

ok.. tu jer kot..
jemput2 la datang yer..
[eh.. cam tuan restoren ler pulak kan..]

You Might Also Like

5 comments:

  1. Terliur oi nengok~~~ huuuuu.
    Jauh kalau nak JJCM pun.
    Hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha.. kalau datang jb boleh la JJCM ke sini.. hihi

      Delete
  2. Murahla sis..
    Klu dtg mkn reramai syioklakan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang murah sgt kak.. kat sini org boleh tapau banyak2 sbb murah.. kalau makan kat tempat lain jgn harap la nak tapau2 makanan cam ni kan..

      Delete