Cerita ibu,

Ohh.. Cik Comel Eksiden!!

November 12, 2013 Ibu Dilah 0 Comments


Assalamualaikum

Entri ke-2 arini.. nak citer pasal tragedi yg berlaku pagi tadi..
Kete ibu dilah kena cium montot..
Ohhh.. tidakkk.. kasihan si comel ku tu..
luka sudah dia..

Kejadian tu berlaku time tengah jem..
jem yg kejap2 benti kejap2 gerak gitu..
time tu kete ibu dilah tgh benti..
tetiba dengar bunyi 'dukkkk'...
skali rasa kete terganjak sikit..

Ahhh.. sudah.. pasti ada yg cium kete ni..
terus tekan emergency signal..
kuar kete tengok2 bumper dulu...
cat terkopek.. banyak gak la..
tp xde tempat yg terkopak..
just cat tu jer yg terkopek..


Driver yg langgar tu pun kuar gak..
Lelaki cina tp very polite..
dia minta maaf..
pastu ajak pindah kete ke tepi..
xnak la menganggu pengguna yg lain kan..

So kitorg pun pindahkan kereta ke tepi..
Sebelum kuar kete ibu dilah sempat call ayah wan..
bagitau yg ibu dilah eksiden.. tapi sikit jer..
ehh.. time call tu kan tetiba rasa sebak pulak..
rasa cam nak nanges jer..
cam nak nanges jer..
hahaha...
menggigil tetiba ko..
bergetar2 suara tu..
hahaha.. drama tul ibu dilah ni kan..


Pastu cepat2 kuar kete..
dah siap2 bawak henpon kuar..
amik gambo sikit2..
pastu mintak no phone dia & nama..

Nama : Wayne
No. plate kete : JPG 6168

Kira kete baru gak kete mamat tu..
tapi kete dia xde pape..
so kitorg setel tepi jer..
dia bg RM100 utk cat balik bumper tu..
tp kalo x cukup, dia suh contact dia balik..

Kira ok la tu..
nasib baik dia jenis yg polite jer..
kalo x, mesti daku dah cuak..
hahaha..

Alhamdulillah.. semua urusan dipermudahkan..
x sampai 15minit dah setel..
pastu terus gerak ke tempat keje..

Ehhh.. sempat gak berbisik sorg diri..
"Nasib baik sikit jer, kalo teruk dah boleh intai2 kedai kete dah.."
Hahahha.. sempat lagi kennn..

Sabo ye ibu dilah..
lagi 2 tahun jer dah nak abis bayar duit kete ni..
Pastu boleh la usha2 yg baru ye..
sayang wey kete ni..
beli sebelum keje..
bila ada kete jer terus dapat keje..
ni la keje yg ku bawa ke hulu ke hilir..
dari anak dara melaka-jb-melaka-jb tiap2 bulan..
bila dah kawen guna untuk ulang alik gi keje..
sampai dah ada anak 2 org pun..
sayang sangat tau..
banyak berjasa tu..

Okla..tu jer la..
sori dah terpanjang pulak..
mudah2an sikit jer la kos utk repair tu..

You Might Also Like

0 comments: