Anak-anak,

Selamat Hari Lahir Yg Ke-3 Tahun Nur Diyana Imani

November 01, 2013 Ibu Dilah 4 Comments


Assalamualaikum..

Salam Jumaat semua..
Bermula bulan baru harini, bulan November..

Alhamdulillah..
Arini 1 November 2013 genap lah usia kakak imani 3 tahun..
Selamat Hari Jadi ke-3 tahun sayang..


Ibu doakan semoga kakak imani menjadi anak yg solehah,
berjaya di dunia dan akhirat..
menjadi anak yg baik,
berbudipekerti mulia..
menjadi anak yg bijak dan pintar..
dengar cakap ibu dan ayah..
dan banyak lagi la..
ibu doakan yg baik2 saje untuk kakak..

Cepatnya masa berlalu.. kejap jer anak dara ibu ni dah 3 tahun..
Rasa cam baru jer bersalinkan kakak imani..
(erkkkk...leh caye ke kalo rasa camni..hahaha)
Citer pasal kelahiran kakak imani ada kat link bawah ni
Bersalin Nur Diyana Imani

Time lepas bersalin tu cam x caye anak ibu ni besar..4 kg tu beratnya..
sampai bunda pun kelam kabut g beli baju lagi takut x muat baby pakai time tu..
hahaha..
macam2 suka dan duka..
sampai la skrg ni anak yg dulu lahirnya besar,
dah kurus dah skrg ni..
memang perkembangan dari segi berat agak 'slow'..
berat time setahun 8kg lebih sikit jer..
x padan ngan berat time lahir..
tp xpe, asalkan anak ibu sikat kan..

Kakak imani ni sgt petah bercakap..
cakapnya pun jelas.. xde pelat2..
stakat pelat sikit2 biasa la kan..
sebab kitorg mmg x ajar dia cakap pelat..

Kalo berborak ngan kakak mcm berborak ngan org besar gayanya..
kakak ni cepat tangkap apa org cakap dan buat..
cepat jer dia ikut..

Tapi lately ni perangai dia agak menduga tahap kesabaran ibu dan ayah..
x tau la nape.. sebab nak beralih tahun ke..
[ada lagi ke reason cam ni?? huhu]
tapi dia agak 'nakal' skrg ni..
dan x berapa nak dengar cakap ibu ayah..
agak keras hati..
tapi cengeng..

Mungkin juga dia sebenarnya nak kan perhatian dari ibu dan ayah..
jeles dengan adik mungkin..
dan banyak lagi sebab2 yg bermain di pikiran ibu mengenangkan perangai kakak skrg ni..

Sikit-sikit ekkk.. ekkk..
merengek mengalahkan adik tau..
dah tu x boleh ditegur..
sabo jer la ibu skrg ni..
Mudah2an lepas ni perangai kakak back to normal semula..

Malam tadi tepat jam 12 tghmlm,
kitorg dah nyanyikan lagu happy birthday untuk kakak..
kakak nampak happy sgt..
dah tau makna sambut birthday..
dan yg pasti dia masih ingat pasal besday celebration diorg aritu..
sampaikan lepas nyanyi tu dia cakap..
"tapi ayam besar xde kan ibu.. pastu kakak potong kek.."
memang bijak anak ibu ni..

aritu kitorg dah celebrate besday kakak ngan adik sekali..
kalau sempat nanti kite potong kek lagi ye esok kakak..

hurmm.. nak citer apa lagi yer..
dah x tau nak tulis apa..
so sampai sini jer la..

SELAMAT HARI JADI KAKAK IMANI..

IBU, AYAH dan ADIK FARIS SAYANGGGGG SANGAT KAT KAKAK..

LOVE U SO MUCH SAYANG..

MMMUAAHHHHHH...

Notakakiku : malam ni nak balik kg ibu kat melaka..
suka sangat!!


You Might Also Like

4 comments:

  1. Semoga pnjang umur dan murah rezki.
    Semoga menjadi insan yg solehah..
    Happy birthday kakak!!

    ReplyDelete
  2. Happy birthday kakak imani.
    Semoga menjadi anak yang solehah.
    Dikurniakan kesihatan yang baik dan murah rezeki.

    ReplyDelete