Aktiviti bersama family,

Aktiviti Hujung Minggu Kami

December 16, 2013 Ibu Dilah 1 Comments


Assalamualaikum

Hari Isnin datang lagi..
tp arini rasa malas jer nak gi keje..
sebab badan rasa sakit2..
so bila datang keje rasa Monday blues la kejap..
Haippp.. jangan malas2.. bukak mata luas2...
hahaha

ok2.. last week kan kete ibu dilah wat prob..
so arini sabtu tu ayah wan bawak gi service..
sehari suntuk dia keluar + balik umah MIL..
sebab dia service kat tmpt adik dia keje..
so sambil2 tu boleh la lepak kat umah ma dia..
tp kitorg la sehari suntuk kena tinggal kat umah..
dekat kul 10mlm baru ayah wan balik..

Anak2 dah boring seharian duk terperap kat umah jer..
tp nasib baik la x meragam sgt..
dapat gak ibu dilah wat keje dan kemas jugak..
tp yg bestnya malam tu masa ayah wan nak balik dia ckp MIL ikut skali..
nak tido kat umah kitorg katanya..
kakak suka la tokma dia nak datang..
ari ahad baru la ada aktiviti sama2 ngan tokma, mokde dan anaknya zara..


Pagi2 ahad semalam dah mandi kolam..
pagi lagi tau dalam kul 9 pagi gitu diorg dah mandi air kolam..
mana x nye, dah bape ari kakak ckp nak mandi kolam..
ibu cakap tunggu ayah ada baru boleh mandi kolam..


Seronok la bebudak 3 org ni mandi kolam..
adik pun sama... walaupun kdg2 cam takut2..
tp adik kejap jer la dalam 30minit jer dalam kolam tu..
pastu ibu dilah angkat dia dan mandikan mcm biasa..
dah siap bf dia kejap pastu dia tido balik..
hahaha...
cam penat nau dia mandi kolam kan...



kakak ngan zara mandi dekat sejam..
pastu memasing kuar dan mandi..
then main2 lagi.. blaja ABC, 123 ngan tokma pulak..
kejap2 gadoh.. kejap2 berebut buku.. berebut menan...
adoii haii.. kalo dah nama budak2 macam tu la kan..
kejap gadoh, kejap baik..

Petang tu kitorg kuar pulak..
pegi makan kat luar kat Restoren Remaja Classic..
restoren ni dekat ngan Plaza Angsana..
sedap sgt makanan kat sini..







Lepas tu terus jalan2 kat Plaza Angsana..
anak2 la paling suka bila dapat kuar jalan camni..
adik pulak bukan main seronok lagi dia bila dapat lepas..
laju jer dia jalan sana sini..
laju tp jalan cam terhuyung hayang gitu..
hahaha.. boleh bayangkan x?
org tengok pun geram jer tengok adik jalan laju..
dah tu jalan sama tersengih2 jer..
bila ibu panggil dia lagi laju dia jalan kan..
sabo jer la...

Nasib baik time tu kakak dah tertido..
ayah dukung kakak pulak..
kalo x memang kompem main kejor3 dua beradik tu..
si kakak pun jenis jalan laju jer..
x hirau kan org...
mmg risau tul tengok anak jalan laju2 ni tau..

Apa pun semalam memang best la..
walaupun balik umah baru terasa sakit2 kaki..
lengoh ooiiii duk mengejor ngan dukung budak kecik tu..
dah x reti duk diam2 time didukung..
tu yg sakit badan ibu dilah ni..
tu nasib adik tu kecik molek jer..
kalo jenis berisi kan.. memang lagi lenguh la org dukung dia..

# p/s : tetiba cam terasa nak beli ssc pulak.. nak ber"babywearing" pulak..
tp adik dah beso cam x berbaloi jer beli rasanya.. 

You Might Also Like

1 comment: