Playroom :: Khemah dan Cadar Baru

December 24, 2013


ASSALAMUALAIKUM

Arini ibu dilah nak share pasal bilik anak2 @ playroom anak2..
Selepas cat playroom aritu mmg amik masa betul nak update..
bukan apa, asyik terlupa jer nak amik gambar..
so bila teringat amik la gambar sikit2 ye..

Arini ni kite mulakan dengan tempat istirehat dulu ye..
amboiii.. siap istirehat bagai kan..
hahaha..

Al-maklum la, anak2 kan tak tido dalam bilik ni lagi..
so kiranya tilam yg ada ni pun untuk kitorg lepak2 jer la..
sambil2 tengok kakak ngan adik main,
ibu ayah boleh baring2..
tak pun nak menyusukan adik pun senang jugak..
ibu dilah mmg suka baring sambil bf adik faris kat tilam tu..
dapat rehatkan badan kan.. selesa la sikit kan...


Memandangkan bilik ni kecik jer,
kitorg dah pindahkan katil queen ke master bedroom..
so ada tilam bujang kitorg letak la kat playroom ni..
ni lapiskan 2 tilam bujang, tu yg nampak tebal..
xde katil pun...


Aritu ibu dilah bodek2 ayah wan..
cakap kat dia nak beli cadar baru untuk bilik anak2..
setelah digoda2 akhirnya dapat la jugak beli..
ehh.. bukan satu tau tapi dapat 2 set ko..
hahaha..
ayah wan cakap alang2 nak beli, dah tu ada offer kan..
beli la 2 terus, boleh wat tukar2 nanti..
maklum ler, cadar yg seblm ni ibu dilah guna sejak dari zaman belajar dulu..
ehh.. dah 10 tahun dah la rupanya cadar lama tu..
patut la kusam beno kaler nya..
hahaha...
kedek betul nak beli baru kan..
ala.. bukan kedek, tp sblm ni xde tilam single,
tu yg xde nye nak beli cadar baru..

Cadar ni dipilih oleh kakak imani sendiri tau..
yeaahhh.. dapat cadar angry bird..
kalo nak beli hello kitty or dora cian lak kat anak bujang ibu tu kan..
hehehe..
kalo angry bird ni boy or girl dua2 boleh masuk rasanya..
nak cari yg upin ipin x jumpa pulak yg berkenan..


Sebelah tilam bujang tu kitorg letak khemah ni pulak..
khemah ni dah lama beli.. masa umur kakak imani setahun time tu..
actually khemah ni siap ada ball kecik2..
ada set golf, bowling dan basket ball..
setiap side boleh main 1 game..
tapi menan2 tu semua entah dah ke mana ntah..
maklum ler dah 2 thn lebih dah..
ada jugak yg dah tersimpan dalam box rasanya..
hahaha..
yg tinggal hanya khemah ni..
tempat diorg main2..
  

Dalam khemah tu ibu dilah letak 'toto' sebagai pelapis..
selesa la sikit kalo diorg main dalam tu..
xde la sejuk ke terus kena lantai kan..
nak tido dalam tu pun boleh jugak..
dalam tu x panas pun sbb ada banyak ruang udara..

Perasan tak kat dinding sebelah khemah tu ada apa??
kitorg letak jaring basket ball kat situ..
sebelah tu dah pintu masuk dah..
space mmg kecik sgt..
tp kira ok la.. kalo x, x tau nak letak mana..

hurmm.. rasanya tu dulu kot wat masa ni..
pasni nak share pasal storage rack dan lain2 pulak..
tunggu ye..

till then..
bye..


You Might Also Like

4 komen

  1. Plan jugak nak buat playroom untuk anak tapi nampaknya tak kesampaian hajat lagi. Adik2 dia nanti kot. InsyaAllah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpe yatie, buat pelan2.. ni pun dah anak dua baru dpt buat.. hihi

      Delete
  2. Syiok tgok emak2 ni xcited nk bt playroom utk ank2

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang syok kak.. tp sy xdela wat apa sgt.. kebetulan cat baru tu yg nampak naik seri playroom diorg ni.. hihi

      Delete