Umi Sue 1st Giveaway

December 27, 2013


ASSALAMUALAIKUM

Salam jumaat semua..
Sempena ari jumaat yg mulia ni,
ibu dilah nak join giveaway dari UMI SUE
mana la tau, berkat ari jumaat ni boleh menang kan..
hahaha..
xdela.. saje2 suke2 nak join GA ni..

Tema : Anak mengemas rumah..

Jom kite tengok gambar yg dipilih..


1- Kakak : Ibu cakap lepas main kena kemas balik menan kan ibu??
Ibu : Betul tu kakak.. lepas main je kemas mainan tu balik.. xdela adik buang2 nanti..

2- Kakak : Adik, kemas la betul2.. car tu susun betul2.. tengok ni ada habuk dekat car adik.. (sambil sapu2 habuk guna bulu ayam)
Adik : iyela.. adik tgh susun la car ni kakak.. bising je la kakak ni.. (cakap dalam hati jer..)

3- Adik : tengok ni adik pun pandai kemas tau.. ingat kakak jer tau kemas?? adik pun pandai tau.. (cakap dalam hati lagi..)

4- Adik : ehhh...ehhhh... "Tikar ni pun ada habuk la ibu.. adik sapu skali ehhh ibu... " (yeahhh..dah siap kemas boleh main bulu plastik ni... adik round 1 bilik sambil tolak2 bulu ayam tu cam penyapu.. pastu ngan kakak skali adik sapu... ngehhh...ngehh.. [agaknye mcm ni kot adik cakap dalam hati dia..hahaha])

Agaknya ni la perbualan antara adik dan kakak kan..
kalo kakak tu mmg dah tau apa yg dia bebelkan.. 
tp adik tu la kita x tau apa yg dia nak cakap sbb lom pandai cakap lagi..

Setiap kali diorg nak main ibu dilah akan pesan kat kakak supaya kemas balik barang mainan dia..
tp biasa la budak2 kan.. kdg2 boleh ikut, kdg2 x ikut..
kalo kakak ingat dia mmg dia akan ulang2 cakap balik dekat ibu dilah mcm ni..
"ibu, lepas main kite kena kemas menan balik kan.."
dia akan repeat banyak kali tau..
hahaha..

Umi sue,
ibu dilah join ye GA umi sue..

p/s: umi sue ckp kena 1 gambar jer, tp ibu dilah combine 4 gambar jadi 1.. boleh kan umi sue??? aci x wat cam tu.. hihi 

You Might Also Like

4 komen

  1. Goodluck kak ;) klu ada anak boleh sy join hehehe

    ReplyDelete
  2. cantiknye playroom diorang..suke!!!
    rajin nye adik beradik niii
    suke tauuuu

    tenkiu sbb sudi join

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq umi sue.. ala, playroom diorg ni biasa2 jer.. time dia rajin nak kemas cam ni la.. tp kalo time malas ckp byk kali pun x gerak2 jugak.. budak2 kan...

      Delete