Aktiviti bersama family,

Bermain Di Kidzoona, Aeon Kulaijaya

January 03, 2014 Ibu Dilah 3 Comments


ASSALAMUALAIKUM

Salam jumaat semua..
arini ari jumaat pertama pada tahun 2014..
org keje gomen kat johor arini cuti la..
kitorg keje swasta cuti cam biasa sabtu-ahad..

Ok..ok.. arini nak citer pasal aktiviti kitorg masa cuti new year aritu..
setelah terperap kat umah hampir 3 hari,
hari rabu aritu bawak la anak2 kuar berjalan2..
kebetulan ayah wan pun cuti kan..
mula2 jalan2 cari makan..
lepas tu terus ajak ayah wan gi aeon kulaijaya..
target mmg nak bawak kakak dan adik main kat Kidzoona tu..

1st time bawak diorg gi Kidzoona ni..
dan 1st time jugak bawak anak2 bermain kat tempat macam ni..
Kakak harus la hepi sgt kan..
memang dia teruja habis...

Bayaran untuk masuk ke Kidzoona ni;
RM10 - Weekdays
RM15 - Weekend & public holiday

Ada juga offer kalo beli RM50 boleh masuk 6..
jimat RM40.. sebab 6x masuk tu x kira weekday or weekend..
tp opkos la kitorg pegi weekend kan..

Okla, malas nak membebel byk2..
Moh kite layan gambar jer la..
banyak sgt gambar ni tau..











Adik faris suka main car ni..
mula2 masuk ibu kena tolak jer..
lama2 bila tgk kakak tolak guna kaki dia pun ikut jugak..
tp ke belakang jer la.. depan x boleh..
tp bila stuck sbb terlanggar pape dia mula la marah dan merengek..
sbb kete dia x leh bergerak..
sampai kite tarik kete tu dan boleh jalan balik baru dia benti  merengek..
hahaha.. kelakau wehh tgk bebudak ni main..









Nampak kakak dan adik hepi sgt dapat bermain kat sini..
mana x hepi kan tengok banyak sgt mainan..
sampai kan dia x tau nak main yg mana satu..
kejap2 lari ke sana main yg tu..
x sampai 1 minit lari ke sini pulak main yg ni pulak..
mcm takut nau x sempat nak main kat situ kan..

eh.. bukan kakak sorg cam tu..
ibu dilah tgk budak2 lain pun mcm tu jugak..
kejap2 terlari ke sana sini..
tp bila dah lama sikit tu baru kakak x terlari2 dah..
siap jumpa kawan baru lagi tau..
dah tu asyik nak mengekor jer kawan tu pegi mana..
nak ajak main sama2 la tu..


Kitorg kat situ dari kul 2 lebih dekat2 kul 3..
balik kul 5 ptg..
kira puas jugak la kakak dpt main kat situ..
tu pun mula2 dia x nak balik tau..
lepas pujuk2 baru nak balik..

Masuk jer kete terus tek kan adik..
kakak pun suruh dia baring siap2..
tau diorg mesti penat sgt kan..
x sampai 5 minit dua2 org dah selamat tido..
hahaha..

Next time kite pegi lagi ye anak2..

You Might Also Like

3 comments:

  1. Lamanya anak2 akak bermain.Seronok smpi tertido dah :) hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. budak2 mmg la suka main lama2.. tp mak pak nye yg nak menunggu lama tu yg jenuh.. hehe..

      Delete
  2. haha menarik. nanti besar sikit bole bawa g kidzania. hehe

    ReplyDelete