JJCM :: Restoren Malay Village

January 15, 2014


ASSALAMUALAIKUM

Salam Maulidur Rasul semua..
mari la kita sama2 berselawat ke atas nabi junjungan kita..
Nabi Muhammad SAW..

Kalo korang nak tau, semalam hari lahir ibu dilah jugak tau..
dalam bulan Islam ibu dilah lahir 12 rabiulawal..
alhamdulillah.. dpt lahir pada tarikh yg sama dgn nabi Muhammad kesygan kita..
bersyukur sgt..

Ok.. arini nak citer JJCM lagi..
sebelum ni kan ibu dilah penah ckp ayah wan nak belanja makan kat Malay Village..
tp bila pegi asyik tutup jer..
rupa2nya Malay Village ni ada jugak kat tempat lain..
kat Jalan Kolam Air.. dekat ngan RTM Johor..
dan rasanya yg kat sini dah bukak lagi lama dr yg kat Nusa Bestari (yg kitorg nak pegi tu)

Bila dapat tau yg kat Kolam Air pun ada jugak..
pe lagi, terus la inform kat ayah wan..
kebetulan lak ari isnin aritu ayah wan ajak makan luar..
hurmm.. mcm org ngantuk disorongkan bantal la..
moh ler kite pegi ke Malay Village tu..


Nama Restoren : Malay Village
Lokasi : Jalan Kolam Air
(bersebelahan Masjid Kolam Air)
- berdekatan dengan RTM Johor.

Restoren Malay Village ni berkonsepkan makan dalam taman..
eceehhh... dalam taman tu..hihihi
Deko2 dalam Malay Village ni memang cantik dan sgt menarik..
dipenuhi dengan kehijauan pokok2..
ditemani dengan bunyi deruan air kolam buatan..
ecehh..cehhh.. bukan main lagi kan..
dengan lampu suram2..
ala..ala.. romantik gitu tau..
hihihi



Next kite tengok makanan pulak..
kat sini ada western food, masakan goreng2 ada..
seafood ada.. bakar2 ada..
bak kata pakcik astro tu "mcm2 adaa.." hihi

Kali ni kitorg try order untuk makan 3org dulu.. 
next time baru try goreng2 pulak ye..
menu pilihan : ayam lemon, sayur brokoli + udang dan ikan pari bakar..
(tak lupa nasi putih 3 pinggan)
air order yg biasa2 jer, air milo ngan laici..
+ air suam - untuk awet muda cam ibu dilah..
kahkahakahhhh
(malu totop muka ;) ) 
 
 Ayam Lemon..
mmg sedap sgt..
ibu dilah mmg suka ayam masak lemon ni..
tp biasanya kalo kat tempat lain rasa manis sgt..
tp kat sini x manis sgt tau.. just nice jer..
tu yg wat kitorg suka sgt..

 Ni sayur brokoli + udang..
sedap jugak.. udang pun banyak..
fresh pulak tu..
kakak imani la paling suka sbb puas makan udang..
(fav kakak - udang )

Next.. ikan pari bakar..
pilihan ayah wan..
memang sedap dan mantapppp!!

Tapi perut ayah wan kecik.. makan sikit jer..
pas dia setel makan, turn ibu dilah pulak makan..
perrghhhhh... kena perabih semua makanan..
memang dasar perut tong betui la ibu dilah ni..
hahahaha...
sebenonya ibu dilah ni jenis yg x makan banyak..
dan x memilih makan..
tapi kalo makan x suka x abis..
so mmg tugas ibu dilah perabih kan semua makanan tiap kali kitorg kuar makan..
sedap ke x sedap mesti ku abiskan jugakkk!!
tapi kalo sedap wajibbb la licinkan.. kan....
kalo x sedap pulak, ku makan la sekadar yg mampu..
kihkihkih... 



Sebelum balik layankan dulu anak dara ni nak bergambar..
Ohhh..ye.. harga di sini kira berpatutan la..
dengan rasa yg sedap dan keadaan restoren yg selesa dan cantik..
kami berpuas hati..

so.. apa lagi, pada sape2 yg datang jb nak cari teman makan best..
sila la datang ke Malay Village ni..
(ni iklan x berbayar okehhh)

Notakakitangan : Lepas ni pasti datang lagi..


You Might Also Like

1 komen