Aktiviti bersama family,

JJCM :: Restoren Ayam Penyet House

January 17, 2014 Ibu Dilah 2 Comments


ASSALAMUALAIKUM

Salam jumaat semua..
ari ni nak share pasal JJCM lagi..
kali ni kite ke sebuah restoren ayam penyet..


Nama restoren : Ayam Penyet House
Lokasi : Nusa Bestari, Bukit Indah, Johor.
Landmark : Berdekatan dengan Tesco & Giant Bukit Indah,

Last week kitorg kuar JJCM lagi..
niat asal nak pegi ke Malay Village dekat Nusa Bestari..
tp restoren tu tutup pulak..
(actually ni kitorg JJCM ni sebelum kitorg pegi Malay Village yg kat Kolam Air tu..)
so, kitorg pun main jalan jer la cari kedai2 makan yg lain..
tetiba lepas dari Giant tu kitorg masuk traffic light ke kiri..
[dekat traffic light simpang empat tu, giant sblh kiri kitorg]
main redah jer dalam tu.. 
tetiba hujung jalan tu nampak kedai makan..

AYAM PENYET HOUSE
La.. kat sini rupanya ayam penyet house ni..
penah jugak dengar org kata ayam penyet kat situ..
so.. kitorg pun try la makan kat situ..

Sebelum tengok makanan, jom tengok deco restoren ni dulu..
decoration restoren ni memang cantik okehhh..
tengok lampu tu cantik sgt kannn..
kat dinding tu diorg letak gambar makanan yg terdapat di restoren mereka..
tp susunatur meja makan tu x berapa cantik la..
sbb penuh sgt, mcm serabut pulak..
for me la.. hihi




Memandangkan nama restoren ni Ayam Penyet House..
so menu utama dah tentu la ayam penyet kan..
selain ayam, ada jugak daging penyet, puyuh penyet..
semua yg penyet2 la..
hihi...
tapi kalo nak order tom yam pun ada jugak..
tom yam dia perggghhhh... pedas gilosss okehh..
tp mantap arrr... x tahan leh mengalir air mata ooiii..
hahahaha..



Ni set ayam penyet, harganya RM9
ada ayam, sup dan sambal belacan.. dan nasi putih..
dekat plate ayam ada tempe, tauhu goreng, kacang panjang, kobis, dan kopok..
[keropok monii.. keropok moni.. hahaha]


Ni set Daging Penyet pulak..
sama mcm nasi ayam penyet cuma bezanya letak daging jer la..
Harga nasi daging penyet ni kalo x silap RM8.50 kot..
[x perasan pulak harganya aritu]

Rasanya pulak boleh tahan la nasi ayam penyet tu..
tp yg daging penyet tu x berapa mantap la..
[bagi ibu dilah ngan ayah wan la..]

Ok.. last sekali opkos mesti ada gambar anak2 yg suke interprem..





Ok.. tu jer JJCM untuk arini..
selamat menjamu selera.. 


You Might Also Like

2 comments:

  1. Sedap eh Af...nnt kitorg balik JB nak try la...tq for the info..

    ReplyDelete
  2. salam..wah memang nampak shedapp jer ayam pemyek ni..mcm2 jenis penyek ader yer..hehhe
    salam perkenalan dari akak..terjumpa blog ni sebab suker tengok susunatur ..akak pun dah terjebak ngan susunatur ni...akk dah letakkan blog ni dlm blogslist akak yer..tq

    ReplyDelete