Macam Blog Masakan Pulak..

January 30, 2014

ASSALAMUALAIKUM

Cuba korang tengok kat popular post kat belog ibu dilah ni..
apa yg korang perasan???

Kalau korang tak perasan kan..
meh sini che nak habaqqq..
7/10 daripada fofular post dlm blog ceriteraibu ni adalah pasal masakan..
senang cakap post pasal resepi la..


Tetiba fefeeling cam masterchep pulak..
hahahaaaa...
macam belog chep-chep pulak..
hahahahaaa...
macam la ibu dilah ni rajin nau memasak kan..
senang cakap bukan pandai masak pun..
tapi suka la jugak nak terai2 resepi2 ni..

Kalo korang nak tau ibu dilah ni bukan ler terror memasak..
Dulu time sebelum kawen slalu ngelat nak masak tau..
adik beradik 4org pompuan sorang laki..
so kalau time masak slalu kakak dan adik yg bawah ibu dilah jer yg rajin ke dapur..
ibu dilah??? slalu ngelat.. konon2 nak wat keje lain..
pemalas ko...
hahaha..

lagi2 time raya kan..
bab sediakan masakan pagi raya biasa kakak ngan adik tu jer la..
ibu dilah pulak ditugaskan kemas umah dan pasang langsir ke..
hahahhhh.. memang spesis x rajin masuk dapur la..

Sekali bila dah kawen dapat laki yg high taste pulak bab makanan ni..
hahhh.. harus lah kelam kabut dibuatnya..
mula la meng'google' segala mak nenek resepi..
jangan x tau, resepi2 simple pun kadang2 ibu dilah google jugak tau..
hahahha.. ambikk kaww..
kang tanya mak kena kutuk pulak kan..
tula.. dulu mak suh masuk dapur malas...kihkihhh
malu ar nanti..
nasib baik semuanya dihujung jari jer..
search jer kat internet.. mcm2 resepi kuar..

Ala.. kadang2 ada resepi yg dah tau tp still nak google gak..
nak tengok cara org lain wat camne..
kot la lagi senang ker...
lagi sedap kerrrr...
boleh la kita terai kan..
baru la variasi sikit masakan kita kan..
eleehhhh variasi ler sgttt kan...
hahaha...

Dan disebabkan tu jugak ibu dilah rajin share resepi kat belog ni...
sebagai panduan dan rujukan untuk diri sendiri..
dan juga rujukan kepada org lain..
ehh.. ibu dilah cuma share resepi yg sedap jer tau..
kalo ibu dilah dah try tp x sedap dan x jadi..
ibu dilah xkan share..
mesti korg cakap sendiri masak mesti la puji sedappp..
noo..no..no...
pengkritik utama adalah ayah wan..
dia kan high taste..
so kalo dia cakap sedap baru ibu dilah share...
hehehehe..

ok.. selain masakan popular post yg lain mengenai breastfeeding..
post pasal penyusuan ni lebih kepada pengalaman sendiri la..
lepas ni ibu dilah akan cuba buat entri yg menjurus kepada ilmiah entri..
amboii.. ilmiah tu..
iyela... biar ilmu dikongsi bersama kan...
InsyaAllah...

okla.. selamat bercuti semua..

You Might Also Like

2 komen

  1. hui..best tengok resepi..tp ciknaa mmg xsempat masak kat umah..weekend je kadang2 dapat la rasa air tangan sndiri :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala.. sama jer kita ciknaa.. bukan selalu masak.. kadang2 kalo penat sgt tapau jer.. weekend pun kdg2 keluar.. kalau duk umah baru leh masak..

      Delete