Aktiviti bersama family,

Selamat Hari Jadi Ayah Wan

January 20, 2014 Ibu Dilah 4 Comments


ASSALAMUALAIKUM

Alhamdulillah, semalam 19 Jan genap usia ayah wan 29 tahun..
Beza setahun jer kitorg..
ehhh.. setahun ke??
kalo ikut tahun ibu dilah tua 2thn dari ayah wan..
tp kalo ikut tarikh betul2 tua setahun jer..
sbb ibu dilah lahir hujung thn 17dec..
ayah wan pulak 19jan..

Kami xde sambut gempak2..
just small celebration ngan anak2..
konon3 nak surprise la..
 tp x menjadi sebab kakak imani asyik ckp jer..
haippp.. xleh simpan rahsia betul itu budak..
ibu ckp jgn bgtau ayah or ckp kuat2..
tp boleh pulak dia ckp kat ayah depan2..
spoillll betul la...
hahahahha..

tp ape adahal...
ibu dilah pun xde la wat suprise mana..
2,3 ari before tu ada wat kek coklat moist..
wat 2 ketul, bakar 1, kukus 1..
yg bakar dah makan...
sebab yg kukus ada lg so smlm ibu dilah masak coklat lagi..
pastu deko2 sikit...


Deko ler sgttt kennn..
ala.. mlm sabtu tu just wat coklat tu lagi..
pastu letak kek dalam pinggan then curah coklat..
meleleh abissss..
pastu letak coklat cip atas dia..
letak buah kiwi sikit..
hahaha..
sempoi giler kek besday ni...
dah la kecik jerrrr..
jadi la kan.. wat syarat potong kek..
kakak imani la paling suka..


Masa yg dinanti2.. tepat jam 12 tgh mlm..
kitorg kejut ayah wan yg tgh tido..
sambil kakak bawa kek..
kitorg nyanyikan lagu happy birthday kat ayah wan..
tergelak2 suka kakak dan adik...



Lepas ayah potong kek, turn kakak pulak potong..
abis dikerjakan kek yg sekangkang kera tu..
hahahah..
nasib baik boleh makan lagi..
ehhh.. harus la boleh makan..
walaupun dipotong kecik2, ibu tetap akan makan..
sebabbbb kek ni sgt sedappp...
hahaha..
(sori ler terpuji diri sendiri..)
hahaha
tp siyes beb.. memang sedap...
lagi2 yg kukus.. dengan coklat yg banyak dan pekat..
perghhhh... terbayang2 dah ni wehhh..
terlioqqq dah ni...
hahaha...
balik nanti nak makan lagi..
tinggai sikit jer tu..


Last skali ajar kakak tulis happy birthday kat blackboard dia..
sibuk nau nak tulis hapi besday ayah...
tulis ABC pun x betul lagi..
terpaksa la pegang tangan dia ajak tulis sama2..
siap tulis tunjuk kat ayah wan..
excited dia tau..
hehehe..



SELAMAT HARI LAHIR HUBBY..
Semoga Allah memberkati hidup ayah sentiasa..
semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki selalu..

We love u so much..
-ibu dilah, kakak imani & adik faris-


You Might Also Like

4 comments: