Cerita ibu,

Sentimental Value Ler Sangatttt

January 23, 2014 Ibu Dilah 1 Comments


ASSALAMUALAIKUM..

Minggu ni minggu yg sgt bizi..
Banyak sample nak kena buat..
tp lupa kan kejap pasal hal keje..
nak release tension jap..

Tengah verangan2 tetiba ternampak pulak benda ni..
Selipar yg dah lama ibu dilah pakai..
Sudah puas ku lenjan ini selipar..
hahahahaha
(ketawa jahat)


Apa yg korang terpikir kalo tengok selipar ni??
Selipar BURUK???
Whattt?? Selipar buruk??
Pasal selipar buruk pun nak citer dalam belog ke??
Huuhhhhh...

Ehh.. seburuk2 selipar ni tinggi nilainya tau..
bukan nilai harga.. harga opkos la murah kan..
tapi sentimental value nya yg tinggi..

Alahaiii.. selipar buruk ni pun ada nilai nya tau..
selipar ni ayah wan belikan utk ibu dilah masa kat spital..
time nak beranakkan kakak imani..
time pegi spital tu pakai sandle yg biasa pakai wat g jalan2..
so bila kena tahan wad, dan opkos kena duduk 3,4 ari lagi..
terus suh ayah wan carikan selipar biasa2 jer..
wat pakai dalam wad, utk gi toilet..

Tapi yg kelakarnya ayah wan beli selipar mcm ni..
biasa la, org laki bukan nye alert sgt kan..
lepas bersalin kan kita kena pakai stokin..
pastu bila pakai selipar ni mmg susah la..
dah la sempit... alahai... rasa nak tertanggal jer bila jalan..
but.. ibu dilah diam kan jer la..

Lepas balik umah, selipar tu duk tinggal dalam kete ayah wan..
berbulan2 jugak la.. hampir2 setahun kot..
then bila perasan selipar tu, ibu dilah bawak g opis..
pakai kat opis jer..
sampai dah berpindah ke tempat baru ni pun masih pakai lagi..

Ehhh.. cer teka dah bape lama selipar ni ibu dilah pakai??
lama sgt tauuu...

**

**

**

**

**





**

3 tahun lebih tauuuu..
sebaya ngan umur kakak imani la..
hampir 3 thn 3 bln..


Keadaan selipar ni skrg dah buruk sgttt..
dah nipisssss sgtttt
dan dah putusssssss
tapiiiiiiiii


Sayang nak buangggg...
masih pakai lagi..
solotip jerrr..
Wahhh.. kedekut gilosssssssss!!!
Bukan kedekkk..
tapi kan dah cakap tadi..
selipar ni ada sentimental value nye..
hahahha..
sentimental ler sgt kannnn..

Tunggu la kalo teringat nanti beli la sliper yg baru..
tp tunggu punya tunggu tu x tau ler bila..
cuma yg pasti KASI TUKAR itu seliper..
eeven syg sgt ponn x kan ler nak disimpan jer kan sliper buruk tuuu..
kalo dah syg sgttt pi frame sliper tu..
pastu gantung kat dindingggg..
leh jadi hiasan..
hahahhaaa.
choiiii...

dah la..dah la..
malas ar nak tulis lagi..
nanti lagi banyak ibu dilah merapu kang..
hahaha..

daaaaa...
tata....

You Might Also Like

1 comment: