DIY :: Notice Board Untuk Meja Kerja

February 25, 2014

Assalamualaikum. .

Penting tak notice board di tempat kerja/study??
Pada pendapat ibu dilah, Ianya penting sgt..
Sebab kat notis board ni kita boleh letak mcm2 info @ nota penting..

Time study dulu suka sgt letak nota2 kaler2. .
Rasa mcm cantik jer.. Mcm menarik jer..
Hahaha..
Lagipun mudah untuk kita baca dan ingatkan. .
Lagi -lagi kalo formula penting kan..

Kalo kat tempat kerja pun ibu dilah suka opis yg ada divider tu..
Nanti senang nak lekat nota2 penting.. 
Info-info penting yg perlu diambil perhatian. .
Tp kat opis skrg ni xde divider, 
susah dah nak tampal2..
Kena letak kat buku jer notes penting tu..
Leceh la sikit nak selak2 kan...

Kat rumah pun ibu dilah suka ada notis board.. 
Sebelum ni dah ada white board..
Tp lepas tu ibu dilah nak cari soft board pulak utk dijadikan notis board..
Tp dah lama cari x jumpa pon yg sesuai. .
Last2 ibu dilah decide utk DIY jer notis board sendiri..
Jom ibu dilah share cara buat notis board yg super simple.

Bahan2 : polisterin,  pembalut hadiah, dan solotape. .



Pilih pembalut yg cantik sikit..
Pastu balut kemas2. .
Dah siap.. senang jer kan..
Tp ibu dilah nak balut ni bukan main lama lagi tau..
Sebab ada 2 org asst rajin nay nak tolong. .
Keje yg kejap boleh siap jadi lambat..
Sabo jer la..


Bila dah siap balut kemas2,
 boleh la lekat kan kat dinding. .
Ibu dilah guna double tape jer..
Jenis yg kaler hitam tu..


Ni meja kerja kitorg kat umah..
Sebelum di makeover kan..
Bersepah dan x ceria kan..


Keadaan selepas letak notis board..
Nampak lebih ceria kan..
Kalo perasan kat tepi laptop tu pun ada bekas pensel yg ibu dilah diy sendiri..
Guna pembalut yg sama jer..



Tadaaaa. .. dah siap lekat2 dah..
Letak bil letrik dan air yg termini yg belum bayar lagi..
Pastu letak kalender mini skali..
Ehh... kalender kuda gojes la..
Just nice jer letak kat situ..


Sekali lagi.. before and after...

Mudah kan.. lepas ni senang la nak lekat info2 penting yg lain..
Ehh. .lupa nak inform, meja kerja ni terletak kat balik anak2 @ playroom diorg..
Senang la sikit nak monitor anak2 bila laptop ni letak kat bilik diorg..
Sambil wat keje boleh layman diorg main.. Keje 2 in 1 kan..

Ok.. sampai sini dulu..
Bye. .

 # atok ibu dilah baru meninggal 23 Feb lepas..sedih sgt.. Al fatihah buat arwah. .


You Might Also Like

4 komen

  1. fewiittt mcm comel je kertas pembalut tu...hihihihi....mmg praktikal sgt ada notice board kan =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu fizah.. sy mmg suka sgt tmpt kerja/study ada notis board.. mmg praktikal sgt..

      Delete
  2. Salam,

    Saya nak tanya...kat mana ada jual polistrin board mcm ni ye....

    ReplyDelete
  3. Salam...boleh saya tahu kat mana ada jual polistrin board tu ye...

    ReplyDelete