Aktiviti bersama family,

JJCM :: Coconut Shake Batu Berendam (CSBB)

February 04, 2014 Ibu Dilah 2 Comments

ASSALAMUALAIKUM

Arini ibu dilah baru start masuk keje..
bestnye dapat cuti lama2...
lagi best sbb dapat balik kampung sendiri...
rindu sangat nak balik melaka..
akhirnya tercapai jugak..
last balik awal bulan nov tahun lepas...
padahal JB-Melaka bukan la jauh sgt...
tp sebab skrg dah byk komitmen..
so agak terbatas la sikit masa nak balik kg..
tp walaupun kitorg x balik kg, kitorg still jumpa Bunda Tokbah jugak..
sebab kadang2 diorg turun JB..
kira oke la tu kan..

Bila berkesempatan balik kampung..
nak la jugak jalan2 kat melaka kan...
tp tau2 je la kan.. kat melaka ni kalo time cuti jer kompem jalan jem..
tu yg slalu terbantut nak bawak ayah wan ngan anak2 ronda2 kat melaka ni..
ehh.. x yah cakap cuti raya ke cuti panjang..
weekend jer pun dah jem tau..

Okla.. x mau bebel panjang2..
aritu curi masa gak nak pegi pekena coconut shake..
kalau datang melaka tak sah kalau x try coconut shake..
tapi bila sebut coconut shake ni mesti org ingat klebang kan..


Ehhh... bukan kat klebang jer ada coconut shake..
kat batu berendam pun ada tau..
gerai ni bukan la baru wujud..
dah beberapa thn gak bukak kat batu berendam ni..
tapi ni bukan cawangan yg kat klebang tu tau..
yg ni memang batu berendam punya..
rasa dia pun lain sikit..
tp ni 1st time ibu dilah pegi sendiri tau..
sebelum ni my sis jer yg slalu belikan..
yg pasti yg coconut shake batu berendam (CSBB) ni lagi bestttt!!!

Bunda cakap kalau org dah penah rasa kedua2 coconut shake CSK dan CSBB,
mesti diorg cakap CSBB ni lagi best..
korang try la ye nanti..

Lokasi CSBB ni senang jer..
berdekatan balai polis batu berendam..
senang cakap berhadapan balai polis la..


Harganya hanya rm2.80 segelas utk CSBB Special (ada aiskrim) 
kalau bungkus x sure la pulak..
maybe sama kot..
tp yg bestnye kalau minum kat situ boleh tambah air kelapa muda percuma tau..
mmg syok ar...

Selain menjual coconut shake,
gerai tu ada jual makan jugak,
cam rojak2.. makanan cucuk2 ball yg secocok RM1 tu..


Lagi satu, korang jgn risau nak tunggu lama utk order..
kalau yg nak minum kat situ boleh terus duduk jer..
diorg akan amik order..
tp kalau nak bungkus kena beratur la..
tp x lama pun.. diorg wat keje cepat tau..
time kitorg dtg tgk org beratur panjang..
tp kejap jer dah pendek..
pastu kejap lagi panjang balik..
org sentiasa ada jer tau...


Memang pantas diorg wat keje..
kejap jer barisan dah pendek semula..
my sis cakap kalo time ari keje pun ramai gak..
lagi2 time lunch hour dan time waktu balik keje..
memang beratur panjang..


Ni kat belah tepi tu pekerja dia tengah korek isi kelapa..
banyak betul kelapa  yg diorg guna..
harus la kan.. nama pun coconut shake kan..
bekas tu penuh isi kelapa jer tau..

Okla.. kepada korang yg nak berjalan2 ke melaka..
jangan lepaskan peluang try CSBB ni tau..

# ini bukan entry berbayar tau.. hihi

You Might Also Like

2 comments:

  1. saya pon suka ke coconut shake b beendam.Lagi sedap rasanya kot :) dari klebang kene berasak-asak.tak sanggup heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. kalo kat klebang beratur panjang sgt.. x sanggup nak tunggu kan.. ada pilihan yg lebih baik why not kita try kan.. hehe

      Delete