Info,

Mom and Baby Expo, Danga City Mall 2014

March 27, 2014 Ibu Dilah 0 Comments

Assalamualaikum

Mom and baby expo muncul lagi weekend ni di JB..
28 ~ 30 March 2014..
Bertempat di Danga City Mall JB. .
Macam biasa, ibu dilah mesti terjah punya..
Maklum ler, kat jb ni jarang ada expo mcm ni.. setahun 2 or 3 kali jer..
Lagi la kat KL nu.. mcm2 warehouse sale ada kan..



As usual. . Sebelum pegi shopping kena wat list dulu.. 
Banyak kebaikan yg boleh kita perolehi dgn membuat wishlist ni tau..

Kena ikan wishlist
1) elak pembaziran dan rambang mata
Bila ada expo mcm ni mesti kita rambang mata kan.. tengok tu rasa cam nak..
Tengok ni rasa cam nak jugak..
So bila kita dah wat wishlist awal2, xdela kita tergoda dgn barang lain..
Ni jugak salah 1 cara utk elakkan pembaziran.

2) Jimat masa
Kalo dah nama expo tu kompen la mesti ramai org.. Mesti bersesak sesak  kan..
So dgn ada nya list ni kita boleh skip mana2 booth yg xde jual barang yg kita target nak beli.. 
So dpt la jimat kan masa kita kan..

3) dapat bajet perbelanjaan
Dgn ada nya list ni kita dah boleh budget bape anggaran perbelanjaan  kita tu nanti..
So xdela over budget nnt kan..

Ok.. Ni wishlist dilah utk expo kali ni.
1) pampers adik (petpet/huggies)
2) toiletries - shower foam, syampu, wet tissue kecik, cotton buds
3) baju kakak dan adik - prepare utk raya..
4) baju basahan kakak - byk dah kecik

Memandangkan raya pun ada lagi 3,4 bln..
So boleh ler kite sebey2 baju time expo ni..
Kalo ada yg berkenaan, murah dan cantik boleh la beli utk diorg. .

So apa lagi org2 jb, moh ler kite terjah expo tu nanti..
Eh.. ada 1 lagi tips, korang yg keje gomen tu pegi esok or sabtu ye.. Supaya ari ahad tu x ramai org.. akak plan nak g ari ahad.. hahaha.. 

Ok bye.. 

You Might Also Like

0 comments: