Anak-anak,

Ragam Adik Faris Demam

March 21, 2014 Ibu Dilah 1 Comments

Assalamualaikum

Dah lama adik faris x demam..
Tetiba malam selasa aritu rasa badan faris dedor. .
Time tido mlm tu mmg dah start panas dah..
Bila check guna thermometer suhu nya dah 38.2 °C..
Tu sblm tido.. time tido lagi panas..

Paling x tahan adik faris nak ngempeng jer sepjg mlm..
Byk kali dia terjaga mungkin sbb dia x selesa kan..
Tp yg merisaukan ibu bila adik asyik tunjuk2 jari dia arah alamri baju..
Banyak kali tau sampai mulut dis bising2 mcm nak bgtau kita ada sesuatu kat situ..
Bila ibu dilah tgk xde pape pun..
Se ram pulak ibu dilah tau..
Kot..kot la dia ada nampak apa2 kat situ..
Seram weyyy. .

Disebabkan sepjg mlm adik asyik ngempeng jer, maka pagi tu bangun pampers dia mmg penuh sgt la..
Dah lama rasanya pampers dia x berat gitu time tido mlm..

Demam kali ni adik manja sikit..
Dia x boleh ditinggal langsung..
Nak berkepit jer dgn ibu dia ni..
Asal tinggal kejap je pun dia boleh nanges meraung-raung.  Mmg menguji betul la..
Time demam2 yg sebelum ni adik ok jer.
So disebabkan tu jugak ibu terpaksa EL ari rabu tu..

Memang syok la dia berkepit jer ngan ibu..
Kakak ayah hantar umah babysitter. .
Tgh ari tu kitorg mandi sama2..
Lepas tu demam adik pun reda..

Tak tau nape tiba2 adik boleh demam..
Mungkin sebab perubahan cuaca kot..
Sebelum ni kan panas sgt.. Tetiba asyik hujan jer skrg ni.. tp xpela kan. .

Atau sebab adik tumbuh gigi lagi???
Kali ni gigi adik kuar byk pulak..
tumbuh gigi 6 gigi serentak. .
Gigi bawah tambah gigi graham kanan kiri tumbuh 2 barang. .
Atas tumbuh geraham sebatang kat kanan dan kiri..
So total gigi adik skrg dah ada 14 btg..
6 atas 8 bawah..
Patut la makin rancak dia makan..
Gigi dah byk rupanya.. hihi


Dalam demam2 pun adik tetap aktif..
Pastu dah pandai nak usik2 ibu..
Paling barang pun boleh tahan jugak
Adik suka nau main2 suis bukak tutup..
Suis TV tu slalu jer dia tutup time org tgh tgk TV. .
Memang berangin la ktorg. .
Dah tu bila kite dah on balik boleh pulak dia off balik suis tu.. 
Saje je tau budak kecik ni nak main2 kan kitorg..
Pastu tayang muka sengih dia bila kita marah.. Geram tul ibu tau..
Cam nak  geget jer tau.. hahah..

Pastu skrg suka baling remote TV. .
Bila kita terus or kejar dia,
Nnt dia baling jer remote tu..
Sabo jer la ibu ko ni dikkk. .
Bila kena marah mula la tercebik2. .
Hahaha..
Comel jer tgk muka dia tercebik2 tu..


Ni la time kena marah..
Muka cebik2. . Pastu jari masuk mulut..
Syadu beno rupanya.. haha..
Berjujuran air mata tu weyyy. 
Cian anak ibu...


Ko tengok sampai merah2 hidung dia..
Haha..
Apa pun, alhamdulillah. . Ptg tu dah ok dah.. sihat dah anak bujang ibu..
Demam nak manja2 ngan ibu ni.. hihi..


Adik la penghibur hati ibu, ayah dan kakak..
Tak kira adik nanges ke gembira,
Adik la buah hati kami semua..
Ibu sayang sgt kat encem boy ibu ni..
Mmmuuuaahhhhh...

You Might Also Like

1 comment:

  1. Ank dmm mmg kuat ngempengkan.ank akk pun cmtu..xpe yg pntg dia aktif..

    ReplyDelete