Faris Zakwan,

Adik Faris Sudah 18 bulan

April 09, 2014 Ibu Dilah 2 Comments

Assalamualaikum

Alhamdulilah. . 
Isnin lepas adik faris genap 1 thn stgh (18bulan)
Cepat nya masa berjalan kan..
Makin besar dah anak ibu ni..
Tapi ibu still rasa adik faris cam baby - baby lagi tau..
Tu sbb kadang2 still panggil faris 'baby'..
Haha....
Mana x nye, dgn Muka baby face dia tu..
Ngan manja mcm baby tu..
Dgn lom pandai ckp mcm baby tu..
Ckp pun ekkk. .ekkk.. jer.. haha..
Tu yg rasa adik still baby2 lagi..
Hihi hi. 

Skrg ni adik dah pandai bgtau bila dia membuang..
Bila dia tepuk2 pampers dia tu maknanya ada hasil la dalam pampers tu.. 
Dia nak inform yg dia dah Berak la tu..
Bagi hint untuk pegi tandas..
Bijak betul kan. .. ;)

Pastu adik dah pandai ckp "dahhh"
Bila lepas bf jer dia tutup baju ibu dan ckp "dahhh"
Kadang2 Saje jer usik dia, tanya banyak kali "adik dah ke??"  " dahhh...dahhh.."
Waaa.. Comel sgt rasanya tengok dia ckp 'dah sampai angguk2 kepala dgn tersengih. .
Cair hati mak ni oiii...
Maklum ler, tu jer perkataan yg dia baru pandai sebut.. harus la mak nye lebih excited kan..hahaha..


Pastu bulan ni nampak nya adik dah tambah gigi lagi..
Gigi belah atas tu tambah lagi 2 btg, belah bawah pun sama..
Hampir complete la gigi adik..
Patut pun makin sedap dia makan..
Dah mcm mesin dah mulut dia, asyik nak mengunyah jer keje ko ye dik. .. hihi

Pantang nampak org makan, cepat jer dia dekat.. kalo org x bagi dia, dia akan tarik tgn kita sampai kita bg dia makanan tu..
Sabo jer la kan. . 
Memang kuat makan budak ni tau.. ;)

Lagi 1 skrg ni adik makin suka sakat kakak..
Suka tarik rambut kakak,  ketuk kepala kakak.. Kaco kakak tgh mewarna. . Mcm2 lagi la..
Senang citer skrg adik dah pandai buli kakak.. hahaha.. nasib la kakak, dulu dia suka buli adik, skrg adik buli dia balik. . Hahaha..
(Ibu gelak jahat kat kakak)

Yg lain2 tu cam biasa la..
Aktif sgt wat itu ini..
Asyik main jer...

Oh ye.. Lagi 1 adik faris dah boleh ikut ayah kuar gi jalan..
Kalo Setakat nak gi kedai tu mmg dah boleh sgt dah...
Pantang nampak ayah bersiap2,  
Cepat jer dia hulur tangan minta didukung..
Kadang2 kalo pagi before ayah wan anta g umah babysitter sempat lagi diorg g breakfast sama2...
Dah kamcing dah diorg skrg..
Suka la ayah wan skrg ada geng.. hehe

Ok la. . Tu je update anak bujang ibu wat masa ni..
Semoga adik jadi anak yg soleh ye syg. ..
Aminnn



You Might Also Like

2 comments: