Pokok Anggur

Anggur Berbuah Lagi

April 04, 2014 Ibu Dilah 3 Comments

Assalamualaikum

Salam jumaat semua..
Alhamdulillah. . Pokok anggur kitorg dah berbuah lagi..
Ni kali kedua berbuah tau..
1st time berbuah bulan February aritu..
Boleh tgk kat SINI


Mmg excited sgt tau..
Lps 1st time berbuah aritu ayah wan terus cantas semua daun..
Pastu boh baja pulak..
Pastu kejap jer daun dah tumbuh balik..
Banyak lak tu..


2/3 minggu lepas Saje duk usha2 pokok anggur tu..
Sekali ternampak la bulat2 kecik kat celah2 daun..
Rupanya tu la putik buah anggur...
Usha2 kat tempat lain pulak..
Jumpa lagi 1 tangkai buah anggur..
Yg tu dah start nampak buah anggur la..



Setelah 2/3 minggu.. ni lah hasil nya..
Dah besar sikit dah buah nya. .
Bila dah tau ada buah tu mmg makin rajin la dok usha2 buah tu..
X sabo nak tengok dia besar..
Maklum ler yg 1st time berbuah aritu jumpa2 jer dah masak..
So kali ni excited la nak tgk progress buah anggur tu..


Dah rimbun sgt dah daun pokok anggur ni..
Sampai dah terkeluar dah dari kawasan..
Mmg cepat sgt berkembang tau..

Tunggu 2 minggu lagi dah boleh makan kot..
Wait n see..
Tada..
^__^

You Might Also Like

3 comments: