Aktiviti bersama family,

Happy Anniversary 36th to Bunda Tokbah

April 07, 2014 Ibu Dilah 4 Comments

Assalamualaikum

Alhamdulillah. . Hari ni genap 36 tahun usia perkahwinan mak dan abah ibu dilah..
Semoga ikatan perkahwinan mereka kenal bahagia till Jannah. .

36 thn suatu jangka masa yg lama..
Masih kekal sehingga arini..
Dengan dikurniakan 5 org anak..
Sorang laki dan 4 org perempuan. .

AF1 (along) keje TNB
AF2 (angah) - finance manager di aerospace company
AF3 (Me) - engineer di international company
AF4 (Pipi) - marketing executive di international company
AF5 (adik) - study kat uitm.

Alhamdulillah. . Mereka telah berjaya mendidik kami adik beradik sehingga ke menara gading. . 
Masing2 dah ada kerjaya sendiri..

3 org dah kawin dan skrg mak dan abah dah ada 8 org cucu.. 6 boys and 2 girls..
So now we all called mak and abah bunda and Tokbah. .
Sweet sgt kan panggil bunda.. hihi..
Mak yg request utk cucuk panggil bunda tau..

Ok. .last weekend kitorg balik kampung. .
Sempat la wat surprise Majlis makan2 utk meraikan anniversary bunda Tokbah. .
Tp nak ckp surprise  sgt pun x jugak..
Sbb masak kat umah kan, so dah tentu la bunda tau kan..
Tp my sis just ckp nak wat BBQ jer..
X ckp lebih2..



Tapi before start makan2 tu,
Kitorg inform la diorg yg tujuan sebenar buat makan2 tu utk meraikan anniversary diorg.. Wahhhh. Terkejut bunda tau bila tau..


Pastu kitorg suh potong kek pulut kuning yg x bape nak kuning sgt.. sbb jadi kaler oren. . Haha..
Lebih surprise lagi bila tiba2 ciksu dtg bawa 1 kek lagi.. kek secret recipe ni mmg kitorg x simpan kat dlm umah.. so mmg bunda x tau langsung la.. hehe..


Antara makanan mlm tu.. 
Potato baked,  seafood salad, coeslow,  nasi goreng, ayam BBQ,  pulut kuning, dan air orange juice ..
Makan la sampai kenyang...

Semoga bunda dan Tokbah diberi kesihatan yg baik, dipanjangkan usia mereka, dimurahkan rezeki mereka.. dan hidup bahagia disamping anak cucu mereka..
Kami syg sgt kat mak dan abah....
Muahhhh. .

You Might Also Like

4 comments:

  1. Wahhhh. Alhamdulillah. Anak2 bunda n tokbah semua berjaya. Selamat ulang tahun perkahwinan Bunda & Tokbah. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah dyatie.. semua dah berjaya.. tq yer..

      Delete
  2. hepi nya dorang.. harap2 kite semua jadi cam dorang yer kak..kekal bahagia camni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu cikna.. kita ni baru bape thn kawen kann.. mudah2an kita jugak berkekalan la hendaknya kan..

      Delete