Aktiviti bersama family,

Hasil Rembatan di Mom & Baby Expo

April 01, 2014 Ibu Dilah 1 Comments

Assalamualaikum

Hey April.. sekejap jer kamu dah menjelma ye..
Rasa cam baru jer masuk tahun 2014..
Tup..tup.. dah masuk bulan april..
Dah lepas suku pertama utk tahun ni kan..
So April, please be nice to me ya… hehe

Ok.. arini dilah nak review sikit pasal Mom & Baby expo kat Danga City Mall last weekend..
Kitorg pegi hari Ahad, tghari gitu..
Plan pegi ahad dgn harapan org x ramai sgt..
Maklum la johor kan cuti jumaat-sabtu skrg ni..
So org gomen boleh la serbu ari jumaat dan sabtu..
Cam kitorg yg keje swasta ni pi la serbu ari ahad..

Tapi bila datang sana boleh tahan jugak ramainya..
Ke semua org duk pikir cam dilah, tu yg depa pun duk serbu ari ahad..
Hahaha.. nasib la badan..

Hurmmm.. awal2 lagi dah ckp kat ayah wan..
Biar ibu dilah ngan kakak imani jer masuk dalam..
Ayah wan tunggu kat luar layan adik faris..
Ohh.. x sanggup nak bawak kakak ngan adik sekali dalam tu..
Kang x pasal2 ibu dilah x dapat nak usha2 sebab dok layan anak jer..

Ok.. x mo intro banyak2.. meh sini bg review sikit..
Pampers - drypers, PETPET, Mami Poko, Huggies, dan diapex..

Harga xdela murah mana.. boleh dapat jugak kalo beli time promosi kat shopping complex.. tp bezanya kat sini dpt free gift jer la.. hahaha.. yg tu mak suke sgt okeh…
So rembat jugak pampers huggies utk adik.. 4 beg huggies dry + 1 beg huggies dry pant.
kat umah time tu ada 3 beg lagi.. amik ko.. Cukup ler stok pampers adik sampai raya nanti.. hahaha..

pastu beli shower foam drypers + pad librease.. murah pad tu.. 3 pack RM10.. dpt free gift tippuware
Pureen , Fiffy - harga xdela murah mana.. sama jer cam kat shopping complex..

Tp sempat amik wet tissue pack kecik utk bawak jalan2.. beli liquid cleanser utk botol jugak.. dan cotton bud kecik (fiffy)<- font="" jumpa="" kat="" lain..="" mmg="" nak="" ni="" susah="" tempat="" yg="">

Minyak TYT (roll on) - 1 botol RM12, 2nd botol RM6 (50%) - minyak ni mmg bagus.. pakaikan adik faris dari kecik lagi.. tp bukan sentiasa pakai la.. kalo gatal2 ke, bagus jugak untuk mengelakkan kembung perut.


Baju - baju boy x banyak.. tp sempat gak grab t-shirt RM10.. cantik…utk adik..
Baju utk kakak pun x byk pilihan.. kalo baby bawah 2thn tu byk la jugak.. utk kakak xde size.. tp jumpa kat 1 kedai ni cam cantik jeww.. cam cantik jeww.. hahaha
3 helai RM100, 2 helai RM70.. belikan kakak 2 helai. Biasa kalau size 4/5 thn ni sehelai dah RM49.90 tau.. ni kira murah la.. ehhh.. org tu siap cucuk jarum lagi suh beli 3 helai..
Dilah hampir2 nak teramik 3 helai, tp bila pikir balik, kakak imani ni jarang pakai gaun2 ni.. so selamat la duit rm30.. hahaha

Kali ni berjaya teguhkan iman supaya x tergoda beli barang yg kecik2 RM5 la.. RM3 la..
Selalu mesti tergoda tau.. nasib baik ayah wan dah call tanya lama lagi x, kalo x, mesti nak pusing2 lagi.. kalo dah namanya mak-mak kan.. ape kesah tempat tu sesak, janji dapat shopping kan.. kahkahkah..


Bila dah beli pampers, kitorg kuar dari hall tu dulu sbb dah x larat nak angkut barang byk sgt… kakak la jadi mangsa ibu..
Ehh..silap, dia yg offer utk bawak beg pampers tu.. ibu kesian tengok dia bawak..
Sampai org2 kat situ yg Nampak duk cakap jugak kesian kakak kena tarik pampers..
Hahaha.. bukan ibu yg dera eyyy.. kakak yg nak bawak sendiri..

Pastu tunggu kat luar jap sementara tunggu ayah datang..
Ibu nak masuk dalam lagi sambung shoppink..
Hahaha.. sawannn.. sawannn..

Ala.. bukan apa, nak beli cotton bud kat fiffy x sempat nak beli lagi..
Sebab dah bawak pampers byk kan, x dan ler nak menyelit kat dlm fiffy and pureen..
Tu yg tunggu ayah wan datang teman kakak ngan barang..

Ehhh.. ayah wan dah tenung jer ibu dilah tau..
Bising dia tengok wife dia ni x abis2 nak shopping..
Cakap kat dia "bertuah ayah dapat isteri yg pandai bershopping tau"
(sambil urut2 dada ayah wan dan kenyit2 manja..)
Hahaha..

Tapi ibu dilah shopping time tertentu jer..
Bukan la kaki shopping baju2 sendiri, beg2, kasut..
Ehh.. kasut tukar setahun sekali je tau.. handbag 2/3 thn sekali..
Baju pun jarang sgt.. kalo x silap last beli baju sendiri bln 1 thn lepas..
Dan raya tuk baju kurung 3 psg.. pastu dah x beli dah..

Tapi kalo nak shoppink barang anak2 mcm kat baby fair ni dilah dah planning awal2..
Start dari awal thn dah ketepikan duit belanja budak2 RM 50~100..
So bila sampai time nak shopping dah ada duit terkumpul la..
So dah x yah kaco duit lain..
Tu la pentingnya perancangan..

Ok la.. tu je update pasal mom & baby fair..
Habis gak ar rm400 aritu..huhu..
Layan gambar terakhir arini adik faris dgn hasil rembatan ku..
Huhu


You Might Also Like

1 comment:

  1. Betul. Kalau nak menyopping puas2 mg kena menabung dr awal.

    ReplyDelete