Rambut Baru Kakak Imani

April 15, 2014

Assalamualaikum


Cer tengok rambut baru kakak..
Cantik takkkkk???
Hihihi

Malam tadi ayah wan balik keje jer terus cakap ngan kakak imani..
Ayah wan : "kakak potong rambut nak??"
Kakak imani : "nakkkkk.."
Ayah wan : "ok..jom potong.. bukak baju amik kusi.."

Pastu terus jer ayah wan mulakan operasi..
Potong sendiri jerk… 
Tak yah potong kat kedai..
senang… dan jimatttttt banyak $$$$ wooo….
Hahaha..


Sukahati ayah wan jer potong rambut kakak macamana..
Dia main gunting.. gunting.. dan gunting…
Zasss…zasss..zass…zasss..
Sekali ibu dilah datang tgk dah pendek dahhh..
Hohohoho….

Macam boy pulak bila rambut dah pendek sgt…
Boleh tahan la ayah wan potong…
Ada style bebbb.. layer tu..
Pastu kasi nipis sikit…
Zaassss..zasss…zassss.. lagi…


Tapiii… depan kat jambul tu ada senget sikit…
Tak sama pendek…
Maklum ler.. barber amatur jerk kan…
Boleh dimaafkan la…
Hahaha

Nasib baik kakak ni x marah bila rambut dia dipotong pendek sangat…
Nak tau apa sebabnya ayah wan potong rambut kakak pendek2 gitu???
Sebab kakak ada KUTU….
Eeee... geli ibu weyyy..
Banyak sangat telur kutu kat kepala dia tau...

Ok.. pasal kutu tu next time ibu dilah citer..
Lepas potong rambut tu ayah wan wat sikit rawatan kat rambut dia..
Wahhh.. rawatan ko.. kelazzz ayah wann kan…
Kihkihkih…


So skrg bila dah potong rambut pendek..
Kakak dah selesa… dah tak rimas…
Hope dah tak gatal2 lagi.. 
Potong rambut ni adalah langkah pertama utk mengurangkan/ membuang telur kutu…

Dari A-Z ayah wan yg uruskan kakak imani malam tadi..
Dari potong rambut.. wat treatment.. pastu syampu dan mandikan..
Semua ayah wan yg uruskan..
Ibu dilah???
Ibu jaga adik faris la…
Si kecik tu kalo boleh nak join jugak…

Tapi memang tiptop la ayah wan uruskan dia smlm..
Macam anta kakak imani pegi wat rawatan rambut pulak…
Hahaha…


Ok la..  nanti ibu dilah share pasal rawatan kutu tu pulak ye..
Tu pun bila kutu2 tu dah betul2 berambus dari rambut kakak la..
Hahaha….

You Might Also Like

2 komen

  1. awk kena rajin sikat n beli ubat kutu ada jual kat farmasi..satu bentuk losyen n satu g syampoo..pakai yg syampoon telur mudah jatuh..anak saya pun duk tadika ramai2 kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya dah beli dah ubat kutu tu.. malam tadi dah pakai sekali dah.. jenis yg mcm minyak tu.. biarkan dalam 10 minit.. pastu baru sikat balik.. tp still ada lagi tu.. tq ye adna madiha...

      Delete