Susunatur :: Bilik Anak @ Playroom

April 16, 2014

Assalamualaikum

Arini ibu dilah nak citer pasal tempat fav dalam rumah kitorg yg biasa jadi tempat lepak kitorg
Kalau nak diikutkan, seluruh ruang dekat rumah kitorg mmg betul2 kitorg gunakan sepenuhnya.. memang takde ruang yg dibiarkan dan tak digunakan langsung tau..
Dan gunakan tu bukan setakat mcm kat stor tu, guna tp jarang masuk..
Tapi ni memang betul2 digunakan dan setiap hari kitorg akan keluar masuk…

Nak tau kat mana tempat yg kitorg slalu lepak2 dan bersantai2??
Mana lagi kalo bukan kat bilik anak-anak @ playroom..
Hahhh… ni la ruang keluarga kitorg…

Fungsi utama bilik anak ni adalah sebagai playroom..
Ye..dah tentu la tempat untuk anak2 bermain kan.
Dah nama pun playroom kan…hehe
Bermain sambil belajar…

Ehhh..  rasanya ibu dilah lom penah lagi wat full entry pasal playroom ni kan..
Sebab ibu dilah belum dapat susunatur yg betul2 sesuai lagi.. 
Tu yg segan nak share kat blog.. hihihi..
Tapi arini ibu dilah share la sikit ye.. 
Tu pun dah ada beberapa perubahan terhadap susunatur dalam bilik ni..

Susunatur asal. .

Sebelum ni kakak imani belajar tulis-tulis dan mewarna kat bawah jer..
Kat lantai la.. kat tilam la…
Tapi 2 minggu lepas ibu dilah belikan meja dan kerusi untuk kakak dan adik..
Harus la untuk adik pun ada kan.. kalo tak sure berebut kerusi punya..
So susunatur playroom diorg ni pun terpaksa la berubah sikit..

Susunatur selepas

Sebenarnya, ibu dilah susah sgt nak wat susunatur di bilik anak2 ni..
Memandangkan ruangnya yg kecil dan terhad, memang agar sukar la nak susun2 barang..
Dah tu barang pulak banyak.. memang stress sgt nak pikir mana nak letak barang2 tu tau..


Ini lah susunatur terkini yg ibu dilah rasa ok sikit wat masa ni..
Tapi kalo lepas ni rasa mcm tak sesuai ibu dilah akan tukar lagi.. hihi..
Ni la susunatur sebelum dan selepas perubahan..


Ni pandangan dari pintu masuk bilik..


Ada satu ruang lagi yg ibu dilah wat perubahan susunatur nya..
Tapi nanti la ibu dilah share ye.. 
Tungguu ..
So.. setakat ni dulu.. sok ibu dilah share lagi ye..

Babai..



You Might Also Like

14 komen

  1. warna mnrik sgt.u cat sndiri jugk ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq dear.. dinding tu hubby yg cat kan.. sy cuma jadi mandor jer arah itu ini.. hehe..

      Delete
  2. Replies
    1. Ni time kemas sedap la mata memandang kak.. kalo time bersepah.. Fuhhhh. .. Memang Urut dada jer la mak nye nengok. . Mcm nak buang2 jer menan yg bersepah tu.. hahaha

      Delete
  3. niceeeeeeeeeeeee....kemas je teratur....kalo sudi singgahlaa d follow lerr blog sy http://heaven2104.blogspot.com/....budak baju belajar ni..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq suffiah. Nnt saya singgah blog awak pulak ye.. tq singgah sini..

      Delete
  4. cantiknye lahai.. tapi banyak nya pempes kak!! huaaa..stok bape lama tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq cikna.. ala cikna, aritu kan baru lps mom & baby expo, tu yg beli lebih pampers tu.. kat dalam lemari tu pun ada lg 2 bag.. Cukup la sampai raya nnt.. hihi

      Delete
  5. Replies
    1. Tq dear.. ni time kemas ok la. . Kadang2 mcm tong kang pecah gak bila lepas main x mo kemas.. meroyan gak ibu dia ni.. hihi

      Delete
  6. tak sangka hijau dan pink sangat serasi bila digabungkan...very gud idea ibu dilah!!

    ReplyDelete