Aktiviti bersama family,

Hasil Tangkapan di Big Bad Wolf JB

June 04, 2014 Ibu Dilah 0 Comments

Assalamualaikum

Sape org johor sila angkat keyboard!!
Hah..korang tau tak Big Bad Wolf dah dtg JB skrg ni??
Sape yg belum tau lagi mai sini cheq nak habaq…
Haaa.. skrg ni sedang berlangsung jualan buku Big Bad Wolf kat JB tau..
Bermula 30 May hingga 8 June ni..
So, sape-sape yg belum pegi lagi masih ada masa lagi..
Buka dari 10am to 10pm.. so mlm balik keje pun sempat lagi kalo nak pegi..

BBW ni kat JB setahun sekali jer..
So, jangan lepaskan peluang untuk pegi BBW ni..
Ibu dilah dah lama aim nak pegi BBW ni..
Memang tunggu2 si serigala ni dtg JB tau..
Bila dah tau date tu terus buat remark kat kalender siap2..
Takut terlupa dan terlepas peluang lak ni..
Memang asyik tengok kalender jer la menghitung hari..
Hahahaha.. dahsyat tul kan..

Alhamdulillah.. ari sabtu aritu dapat gak pegi..
Pegi around kul 3 ptg gitu.. tak ramai sgt org..
Maybe sebab seminggu kan.. so takde la org serbu masa yg sama..
Pengunjung ada byk hari untuk pegi..


Target utama memang nak beli buku anak2..
Setakat ni memang lom ada banyak buku anak2 kat umah.. 
So time ni la nak beli buku byk2 kan..
Bawak kakak imani tengok buku byk2..
Memang seronok la dia..
Ghairah kakak tengok buku banyak2..
Kalo boleh semua dia nak amik.. hahaha

Ayah wan bawak adik..
Ibu dilah bawak kakak..
Kejap2 kakak amik buku.. 
Kakak nak yg ni ibu.. kakak nak yg itu ibu..
Semua dia nak..
Apa buku yg ibu amik dia pun nak amik tengok jugak..
Ada tu sampai dia duduk kat lantai bila nak baca buku..
Hahaha… tp seronok jugak bila tgk kakak excited nak baca buku..
Padahal bukannya dia pandai membaca lagi..
Dia tgk gambar2 dalam buku tu then dia buat citer sendiri..
Hahaha.. budak-budak kannn…
Pandai dia berimaginasi..



Hasil tangkapan hari tu..
Habis seratus lebih gak la…
Tu baru buku anak2.. buku ibu ayah tak beli pun lagi..
Kalo tengok novel banyak2 tu memang geram jer tau..
Ibu dilah ni mmg giler novel dulu..
Kalo kat umah kg tu penuh lemari ngan novel..
Tapi skrg ni sejak dah kawen mmg xde masa nak baca novel..
Ada bawak 3 buah novel dari umah kg tu pun sampai skrg x baca2 lagi..
Hahaha.. so disebabkan tau kesibukan diri.. dan sedar diri..
So, selamat la poket dari membeli novel.. hahaha


So  hasilnya dapat la 2 plastic bag.. 
yg ni dah dijadikan 1 plastic jer sbb 1 plastik lagi dah bawak balik kg sedenak..
arini baru sempat usha2 balik buku apa yg beli aritu..
tu pun baru kuar kan 2 buku jer utk bagi anak2 baca..
yg lain belum sempat susun lagi..


Buku2 kat situ memang menarik dan murah..
Tu pun kitorg bukan betul2 round semua tempat..
Tengok sikit2 kat buku2 lain pastu terus jer tuju ke area buku kanak2..
Tengok la buku-buku kakak dan adik ni..
Kalo ikutkan macam banyak buku adik..
Tapi bila pikir balik kakak pun bukannya pandai membaca lagi..
So kira sesuai untuk kakak jugak..


So sape2 yg duduk area jb tu cepat2 la pegi BBW ni ye..
Sementara ada waktu lagi…
Kalo sempat ibu dilah pun macam nak terjah lagi jerrr..
Erkkkk…


You Might Also Like

0 comments: