Anak-anak,

Rambut Raya Saya

July 15, 2014 Ibu Dilah 0 Comments

Assalamualaikum

Sana sini org sibuk citer pasal baju raya..
Kitorg pun dah wat persiapan baju raya jugak..
Hampir 70% dah settle…
Yg x setel lagi cuma nak cari tudung raya..
Dan baju yg ditempah belum siap..
Dan nak cari seluar adik selai dua..

Tapi arini x nak citer pasal baju raya..
Nak citer pasal aritu ayah wan gunting rambut adik..
Rambut adik Nampak dah panjang dah..
Ala.. nak kata panjang sgt tu idok ler..
Dilah tengok comel jer lagi ngan rambut gitu..
(erkkk.. puji ler anak sendiri..hehe) 

Malam khamis lepas kitorg mulakan project..
Barber malam tu ayah wan..
Ohhh.. rambut anak2 semua mmg ayah wan yg potong..
X penah gi potong kat kedai..jimat sgt kan.. hehe


Ni rambut sebelum potong..
Jambul dah panjang..
Rambut belakang dah lentikkk.. auwww..
Sebelum potong kasi bukak baju seluar..
Tinggal pampers jer…
Cekci tauuuu adik ni.. hihihi



Mula2 potong ok lagi.. boleh diam..
Lepas bape minit mula la bergerak2..
Penat agak nye berdiam diri jerrr.. haha..

Kalo dah gerak2 susah ler nak potong rambut tu dik..
Kang senget pulak kang..
Jangan ayah ko terpotong jadi cam temenggung jugah anak barieng sudah..haha


Ko tengok tu.. kejap pusing kiri.. kejap kanan..
Sat gi tengok bawah lak..
Tu lom si kakak pun yg sibuk duk dekat2 org tgh gunting..
Masing2 menyibuk jer..
Kan tak pasal2 dah kena sound ngan ayah wan..


Adik kalo kena tegur mula la cebik2..
Padahal org tegur baik2 jer.. tp sentap pulak budak kecik tu..
Terkebil2 mata dia.. aii.. geram pulak aii tgk tauu. ..
Muka nak nanges pun nampak comels.. hahaha..


Bila dah lama potong lagi la dia x selesa..
Dengan gatal2 badan kena rambut..
Dengan tak boleh gerak lagi..
Rasa kaku jer kan..


Dah tu kena sound ngan ayah wan lagi..
Apa lagi.. dari cebik2 akhirnya dia mengalir jugak air mata kasih tu..
Hahaha… berjujuran ko…drama betul la adik ni..
Nasib baik dah nak siap time tu..
Cepat2 ayah wan touch up mana2 yg perlu..
Memang kasi nipis la rambut tu..


Hasil nya.. ni la rambut baru adikkk..
Ehhh.. rambut raya la ni..
Kan dah kemas… selesa bila dah pendek…
Tp kalo panjang pun tetap nampak comels jugak..
Hahaha.. (tak abis2 puji anak sendiri kan…)


Dah siap terus mandikan.. bersih kan rambut2 semua..
Dah encem anak ibu ni..
Muka ketat jer bila kena paksa amik gambo..


"Sebokk ar ibu ni nak amik gambo adikkk"


"Adik nak tengok tibi la ibuuuuuu"

Ehh.. jangan x tau.. sejak 2 minggu lepas..
Adik dah pandai request kat ayah nak pakai minyak rambut tau..
Bila nampak ayah wan dah bersiap2 jer..
Ayah wan sikat rambut.. pastu pakai minyak rambut..
Dia perati jer dari jauh dulu..

Lama2 dia pun mintak kat ayah wannn..
Panggil ayah wan sambil tunjuk minyak rambut..
Pastu tangan dia gosok2 kat rambut ala2 gaya tgh sapu minyak rambut..
Hahhh.. guna bahasa isyarat jer tau..
Selagi ayah wan x pakaikan dia minyak rambut..
Dia merengek2 minta jugak…
Hahaha… makin bijak anak bujang ni skrg… 

You Might Also Like

0 comments: