Cerita Raya Kitorg

August 05, 2014

Assalamualaikum

Alhamdulillah, arini dah masuk minggu kedua kita menyambut bulan syawal..
Selamat Hari raya korang… seminggu bercuti raya, seminggu jugak x jenguk blog..
Tu standard la kennnn.. hehehe..

Semua org dah start update pasal citer dan gambar raya..
Dilah ni rasa malas nye la hai nak stat update ni..
Tp lagi lambat karang lagi la malas kan..
So, gigihkan ler jugak nak menaip ni..
meh sini nak citer pasal hari raya kitorg. 

Tahun ni turn berhari raya sebelah ayah wan..
Memandangkan thn ni kakak ipar x dapat cuti raya so MIL ajak beraya kat rumah nenek ayah wan kat air itam, muar..
Dilah lagi la suka sebab lagi meriah sambut kat rumah nenek @ maktok..
Sebab kat sana lagi ramai berkumpul.. adik beradik mil ngan anak cucu semua ada..
Kitorg balik air itam ari ahad.. ala, dekat jer pun dari sedenak tu..
Jalan pun x jem langsung.. lengang jer..
sampai sana makcik2 dah siap masak lauk raya..
ketupat pun dah siap dah masak.. cepat betul diorg masak kannnn..
so, time berbuka tu mmg dah makan ketupat, rending, sambal kacang, serunding la..
memang sedap… 

Malam raya tu kitorg pegi parit sulung..
kat situ ada bazaar raya besar sgt..
jalan pun jem sgtttt… 1st time dilah pegi sana tau..
saja jalan cuci2 mata.. x beli apa pun…

Pagi raya kat air itam memang meriah…
Tapi cam biasa masalah xde air time musim raya x dapat dielakkan..
Dah la anak cucu ramai balik.. nak mandi pun kena guna air sikit2..
Lewat sikit air dah xde.. 


Oh ye.. tahun ni ayah wan beraya dengan penuh bergaya..
Dalam rumah pun siap pakai spec itam…
Sebabnye dia kena sakit mata….
Hahaha.. cian ayah wan kannn..
Xpela.. still kacak bergaya lagi.. kihkihkih


Kakak imani Alhamdulillah..senang jer nak uruskan..
Dia lah yg paling excited sekali nak pakai baju raya..
X abis2 nak try pakai baju raya tu..



Berbeza pulak ngan adik faris.. 
Dia langsung xnak pakai baju raya.. meronta2 bila kena paksa pakai baju melayu tu..
Pastu songkok pun x moh pakai jugak.. padahal kalo kat umah ngan dalam kete tu bukan main lagi kejap2 nak pakai songkok.. time raya pulak dia buat hal..
Pastu samping dia pulak dilah lupa nak try kan dulu sebelum raya..
Samping tu last year dah pakai.. dilah dah jahit sbb last year pakai longgar..
Tp tahun ni lupa nak try dulu.. sekali tak muat ko..
Ketat betul.. perut adik kan buncit dah skrg ni.. haha...nak adjust dah x sempat dah..
Dengan faris yg meronta2 x nak pakai…
Sabo jer la bujang sorang tu tau..
Last2 gambar dia bersongkok dan bersamping langsung xde..

Dilah pulak this year nak try la pakai shawl ngan inner magic..
Tapi…. X menjadi pulak.. nampak huduh pulak..
Sebab x kena ngan muka.. dah tu pakai spec kan..
Memang x sesuai la.. kalo pakai inner awning tu ok lagi..

So gambar raya kali ni semua serba tak kena..
Nak amik gambar yg elok sikit pun susah..
Kejap kakak x pandang kemera la..
Kejap adik nak lari la…
Memang payah betul la…





Ni jer la yg dapat di ambil di pagi raya pertama..
Nanti dilah share pulak gambar beraya di Melaka belah dilah ye..

Di sini dilah ambil kesempatan untuk mengucapkan selamat hari raya, maaf zahir dan batin pada semua..
sori la kalo ada yg tersentap ke bila baca blog ni.. yg mana x sengaja terkucil ari tu Maaf ye..
(ehhh.. mungkin tak de kot sbb dilah banyak citer pasal family jer kot.. hehe)
Pape pon kosong-kosong yer…

You Might Also Like

0 komen