Anak-anak,

Jeng..jeng..jeng... Surprise!!!

September 29, 2014 Ibu Dilah 5 Comments

Assalamualaikum

Alahaiii... lamanya la x update blog ni...
dah berhabuk2 dah... fuhhhh...fuhhh...
rasa malas jer nak update blog skrg ni...
x tau nape penyakit 'M' ni kuat sgt skrg ni..
Mungkinkah sebab 'pembawakan''???

Ingat tak last entry aritu pasal dilah terpaksa berhenti mengepam susu utk adik faris??
ala..boleh tgk kat SINI. tu pun kalo ada yg baca la.. huhu..
korang nak tau x apa yg terjadi sebenarnya???
sebenarnya segan nak bagitau..
sebab takut kot2 ada member2 and ofismate yg TERbaca blog ni..
hahaha.. kan kantoi ai tau..
konon nak berahsia ler sgt kan...
tp cam x tahan nak jugak share kat sini..
hahahha... ngada2 tauuu... ;)

ok2.. kisah sebenarnya cam ni...
kesinambungan kisah benti pam susu tu..
dilah pulak x dtg period...
hahhh.. mesti dah boleh agak kan citer selanjutnya..
hahahha...
tp bukan x dtg langsung..
hari yg sepatutnya period tu ada la kuar sikit...
pastu langsung x kuar..
tunggu 2,3 hari pun x keluar jugak...

Kebetulan pulak time tu dilah kena batuk2 teruk...
dengan selsema lagi.. kadang2 badan seram sejuk cam nak demam..
tapi x jadi demam pun..
anak2 pun sama.. batuk2 selsema...
adik ada 2x rasa nak demam..  dedor kejap pastu esok dah ok..
kira 1 family la x sihat dalam 2,3 minggu...
adik faris lak asyik meragam jer...

Dilah penah tanya kat geng gojes kat fb pasal period sikit2 gitu..
ada yg cakap try check UPT sbb ada terjadi lepas tu tau diorg pregnant..
ofismate dilah pun suggestkan perkara yg sama..
maka nya selepas di buat ujian UPT tu..
keputusan nya adalah....

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**



DOUBLE LINE!!!
Yeahhh... POSITIF!!!

Rupa2nya ada isi di dalam perutku ini.. hihi..
tak ku sangka.. yg diriku mengandung lagi....
Alhamdulillah... rezeki dari Allah untuk kali yg ketiga...
Ohhhh... dah nak jadi mak beranak 3 pulak lepas ni...

Buat masa ni dilah belum pegi check up kat klinik lagi..
buku pink pun tak bukak lagi...
Alhamdulillah, skrg ni dah 13 weeks dah..

Morning sickness???
Memang ada.. dan rasanya pregnant kali ni paling teruk dlm 3x pregnant..
time pregnant kakak ngan adik dulu xde muntah2..
cuma loya2 tu biasa la.. makan tu awal2 mmg x lalu sgt..
tp kali ni ada muntah2.. walaupun xdela teruk sgt muntah2 tu..
tp  merasa la jugak bila org kata pregnant tu asyik muntah2 jer.. hahaha
mabuk teruk jugak.. loya2 teruk..
2,3 awal tu mmg x sihat sgt.. selsema + batuk yg teruk..
lesu memanjang.. time tu kan masih raya lagi..
so memang x rasa mcm raya sgt la sbb melepek jer..

hurmmm... skrg ni pun still rasa lesu2 lagi..
masak memang x boleh.. bau tumis2.. goreng2 semua mmg x boleh tahan..
memang memilih jugak la...
sampai 1 masa x tau nak makan apa sbb rasa semua x kena ngan tekak...
last2 memang x makan...
balik rumah pun melepek jer..
lepas solat isyak terus baring jer kat bilik..
tutup lampu.. tp x tido pun..
at least dapat merehatkan badan..

Bunyi bising2 memang boleh wat stress..
ehhh.. korang tau la si kakak tu suara dia mcmana kan..
kepochi memanjang.. suara lak cam tertelan speaker..
huawaaaa.. cian anak ibu kena sedas ngan ibu..
hahhaha.. tp siyes weii.. bila dengar suara diorg terpekik2 dan bergadoh2..
mula la dada berdegup kencang..
rasa stress sgt.. asyik rasa nak marah jer rasanya..
cian  betul kat anak2...
Lagi2 dua2 tgh nak naik kan..
memang ada jer la ragamnya..

Dugaan betul mengandung kali ni..
tp dilah cuba positifkan diri..
budak2 ni meragam sebab nak dapat adik kot..
so, kena la banyak bersabar...

hurmmm.. okla.. tu jer nak share ngan korang..
mudah2an cepat la habis morning sickness ni..
nak makan macam biasa..
nak kehidupan mcm biasa kat umah..
korang doakan ye..



5 comments: