Happy Birthday Abg Faris Zakwan!!

October 07, 2014

Assalamualaikum

Alhamdulillah.. hari ni 7 Oktober 2014, genap la usia adik Faris Zakwan 2 thn..
cepat betul masa berlalu.. tup..tup.. faris dah 2 thn hari ni..
masih teringat2 lagi saat bersalin kan faris 2 thn lepas..
macam x percaya jer, sbb 1st time bersalin normal kan..
kakak imani dulu czer.. so debaran dan kesakitan tu mmg sangat la berbeza..
Kalau nak tau pengalaman bersalin adik faris boleh tengok kat
Pengalaman Bersalin Faris Zakwan Part I
Pengalaman Bersalin Faris Zakwan Part II

Tahun ni kitorg xde perancangan utk buat sambutan besday adik mcm tahun lepas kat KFC..Citer besday party last year boleh tgk kat link bawah ni..
Birthday Party Faris-Imani Part I
Birthday Party Faris-Imani Part II
kita sambut kecil-kecilan sajok...
lagi2 ibu dilah skrg ni masih dlm 1st trimester lagi..
mabuk2.. sakit2.. x tentu masa..
so kite sambut anak beranak je la ye..

Actually, masa raya haji lepas kitorg pergi bercuti ke mersing dgn family in law..
ye.. masa 1st day raya haji tu kitorg gi berjalan tau..
xde masak2 lauk raya macam org lain..
pagi2 buat bihun goreng, ketupat segera ngan ayam masak kicap dan sambal..
tu jer makanan raya haji kitorg...
Ehh.. nanti la dilah citer pasal jalan2 ke mersing ni..
tapi time kat mersing tu dah cakap ngan ayah wan, mlm ahad tu nak ajak ayah wan cari kek  untuk abam faris.. bolah la celebrate in advance ngan tokma dan yg lain2..
tp malangnya, sebijik kedai kek pun kitorg x jumpa..
yg jumpa kedai bahan wat kek... xkan la ibu dilah nak wat kek time tu jugak..
memang tak la kan.. so.. ku pendamkan sebuah duka utk celebrate besday abam faris kat mersing... haha.. sedih tau... 
-___*

So, semalam balik dari mersing kitorg terus singgah kedai kek season kat Pulai Perdana tu.. dapat la beli seketui kek chocolate mud kat situ dgn rege RM40..
Kira ok la tu.. kalo ikut hati cam ibu dilah nak wat sendirik jer cake chocolate moist..
tp takut x terlarat jer x buat.. sbb badan dah penat sgt kan..

Sampai rumah kakak imani pulak yg sibuk ekcited nak potong kek..
asyik dok berzikir dekat telinga ibu bila nak potong kek besday adik...
tuan punya badan x kesah pon.. x paham benda ponn...
kakak jer yg lebih tau.. siap cakap xnak potong kek malam..
kakak nak potong kek time siang..
hahaha.. over tau kakak ni.. cam besday dia pulak..


So, dalam kul 8.30 mlm tu kitorg pun mulakan acara potong kek..
ecehh.. cehhh... mcm ada byk nau acara kan..
nak senang guna meja study diorg jer, bagi kusi sorang satu..
pastu duk la mengadap kek tu dulu..
sebelum potong snap picture dulu..
tp x sempat nak snap gambo kek adik dah suit kek tu dulu..
adehhh... comot dah sikit..



Selesai nyanyi lagu happy birthday dan potong kek,
ibu potong kan sikit kek tu utk diorg makan..
ekcited kakak ngan adik makan kek tu...
lagi2 adik la.. sampai comot2 semua kena coklat..
yg x tahan tu nak makan sendiri.. xnak ibu suapkan...
comel sgt rasanya.. hehehe


Dah besar kan anak ibu ni..
Cerita perkembangan adik faris nak masuk 2 tahun ni nanti2 la ibu dilah share lagi ye..
banyak perkembangan terbaru yg x sempat nak share lagi..
so next2 entry jer la ye..

Untuk anak ibu yg tersayang, Faris Zakwan bin Md Aswan,
Semoga faris menjadi anak yg soleh dan taat perintah Allah,
Anak yg berbudi pekerti mulia, anak yg penyabar, yg menghormati ibu bapa dan org tua..
semoga faris berjaya di dunia dan akhirat..
Dipermudahkan dan diterangkan hati dalam menuntut ilmu..
dan yg penting semoga faris sentiasa dilindungi dan diberkati oleh Allah swt.
aminnnn...

Ibu, ayah dan kakak imani sayang sgt dekat adik tau..
muahhh...muahhhhh..
 

You Might Also Like

0 komen