Aktiviti bersama family,

Jom Mandi Manda di Bayou Lagoon..

October 13, 2014 Ibu Dilah 5 Comments

Assalamualaikum

Dah lama x share citer pasal jalan2 kan.. kan.... so kali ni dilah nak share sikit citer aktiviti kitorg time cuti merdeka aritu.. whattttt???? cuti merdeka 31 Ogos tu???
iyela.. merdeka mana lagi?? tu je tarikh malaysia merdeka kannn...
iye.. iye.. sy tau, dah lama dah tarikh tu.. ni memang citer yg dah basi dah pon...
tapi tetap nak share jugak ngan korang.. x kira.. nak jugak... hahaha.. ngada tau....
^___^

Time cuti merdeka tu, kitorg pegi Bayou Lagoon...
Sape tau Bayou Lagoon tu kat mana? sila angkat keybord.. hihi
ye, betul.. bayou lagoon tu kat melaka... negeri ku terchintaaaaa...
kira boleh balik kampung skali la ni.. jimat duit poket tau, x yah tido kat hotel.. hihi..
tapi kitorg x pegi ngan family belah dilah.. kali ni kitorg pegi ngan family ayah wan pulak..


Harga tiket
Dewasa - RM20
Kanak-kanak - RM15
Warga Emas - RM10
Kanak-kanak ketinggian bawah 90cm - Free

Memandang kan kitorg datang time public holiday, so org memang ramai la.. tp xdela padat sangat waterpark ni ngan org.. still boleh mandi puas2 lagi..
Actually, waterpark ni xde la besar pun.. sederhana la.. ada 1 pool besar, dan 3 pool kecik... ada slide pusing2.. ada slide biasa.. kira puas jugak la mandi manda kat sini..



Kebetulan pulak hari tu ada UPIN IPIN kat Bayou Lagoon ni.. so, bertambah2 meriah la suasana di bayou lagoon tu.. paling syok budak2 la kan.. ada maskot Upin Ipin jugak.. kedai upin ipin pun ada.. kakak imani suka sgt kat upin ipin tp bila suruh amik gambar ngan maskot upin ipin tu dia takut.. larikk.. adik faris pun sama jugak..


Macam2 aktiviti yg team upin ipin sediakan.. ada game.. teka-teki.. pertandingan mewarna pun ada jugak.. anak SIL rajin masuk pertandingan mewarna, so diorg nak join la pertandingan mewarna tu utk sesi ke2.. so, saje2 la ajak kakak imani join sekali.. ingatkan dia x nak tp rupa2nya dia nak join jugak.. syok la diorg bertiga duduk sama dan mewarna.. anak buah yg 1st tu umur dah 8thn, dia menang dpt no. 2. anak buah yg ke2 tu umur 6thn..




Kazen kakak imani ni dah biasa masuk pertandingan mcm ni.. kakak imani je la yg baru 2nd time masuk pertandingan.. lepas ni kalau ada pertandingan mcm ni lagi dilah nak kakak imani join lagi.. saje nak bagi pendedahan kat dia.. dan supaya dia berani.. walaupun dia belum pandai mewarna sgt, tp bg dia expose dgn pertandingan mcm ni boleh tingkatkan semangat dan keyakinan dia.. jangan jadi cam mak dia ni yg low confident.. hehe.. lagipun tengok dia sendiri pun rasa happy bila dapat join, x kira la menang ke kalah.. bila balik rumah siap cakap lagi kat ibu dilah yg dia nak masuk pertandingan lagi.. nak menang dapat hadiah..


Tadi citer kakak masuk pertandingan mewarna.. yg si adik ni pulak lain cerita nye.. budak ni memang suka sgt mandi pool.. berani tu.. dah tu xnak naik walaupun dah menggigil2.. tido tak nak.. makan pun sikit jer.. bila dah pukul 2 lebih gitu dah penat main air baru dia nak makan.. tu pun makan nugget jer.. pastu dah ngantuk sgt.. makan sampai tertido2 pulak.. hahaha.. lawak betul ngope nya..

Sebelum balik, sempat amik gambar kakak imani ngan buku upin ipin.. nasib baik ibu dilah sempat belikan buku komil dan botol air upin ipin utk kakak imani, kalo tak mesti dia jeles bila kazen dia menang dpt barang upin ipin tp dia x dapat.. hehehe.. 
Begitulah cerita aktiviti cuti merdeka kitorg..  anak2 happy ibu ayah pun happy.. dapat menggembirakan anak2 suatu kepuasan untuk kita sebagai ibu bapa kan...



You Might Also Like

5 comments:

  1. salam..
    maya dah pergi..mmg best...
    hotel pun best..
    pendek kata puas hati lah...

    jom singgah blog maya..

    www.mayanorhawati.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumslm.. thanks maya singgah blog ibu dilah.. hurmm.. best kan pegi bayou lagoon ni.. tp dilah x merasa tido hotel dia lagi sbb umah mak dekat je kan.. kite tido hotel kat umah jer la kan.. hihi

      Delete
  2. bestnyka..masa saya g dulu yg belah kanan tu masih dlm proses..sekarang dah siap

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo.. time rizziela pegi tu baru lagi kot.. tp puas hati la mandi kat situ kan..

      Delete
  3. Singgah baca jap blog ko.. In shaa Allah bln Dec ni ada family day kat sini...huhuhu

    ReplyDelete