Mandi Manda di Air Terjun Gunung Pulai Pulak

October 21, 2014

Assalamualaikum

Nak share cerita yg diperam lagi.. hihi.. kalau sebelum ni kitorg pegi mandi  manda di Bayou Lagoon time cuti merdeka aritu.. boleh tgk entry SINI .. tapi kali ni nak share citer kitorg pergi air terjun pulak.. time cuti hari malaysia 16 Sept aritu.. ehhh.. actually kitorg pegi before cuti hari malaysia tu, pegi ari ahad.. ari isnin selasa cuti.. so boleh la rehat2 kat umah..

Air terjun yg  kitorg pegi xdela fames pun.. ramai lagi yg x tau kot.. tempatnya di kaki Gunung Pulai di Kulai Johor.. hahhh.. dekat jugak ngan umah kitorg beno nya.. tp jalan kena pusing sikit la.. tu je jalan yg ada.. 

Tapi kalo kuar exit Tol Kulai tu dah dekat je.. kuar2 je ada simpang masuk kanan.. masuk situ straight jer sampai jumpa kampung apatah nama dia.. tp ada signboard la.. masuk kiri..
air terjun tu dalam kawasan kampung tu jer.. so korg bayangkan la air terjun dalam kampung.. xde chalet2 ok.. ni bukan tempat komersil. Parking pun depan umah org jer.. tp still kena bayar jugak..

Dah parking, moh ler kite panjat bukit untuk mencari tempat yg strategik.. Penat mak aiii.. toksah cakap ler.. dengan dilah yg baru pregnant 10 weeks time tu... memang semput gak ler nak mendaki.. dah tu pulak, air terjun tu pulak kat bahagian bawah cerun bukit.. memang kena berhati2 sgt la.. tu yg ayah wan pegi survey dulu tmpt mana yg ok untuk kitorg..


Dah jumpa tempat yg ok sikit, meh ler kite turun sorg2.. kena berhati2 sbb tebing curam.. ngan bawak anak2 kecik lagi.. dah turun, ayah wan sediakan tempat picnic lak.. ecehhh.. ecehhhh.. bukan main berpicnic lagi ye.. kebetulan tempat kitorg tu byk batu, tempat landai kecik jer.. so ayah wan susun2 batu dan tanah, bagi tmpt landai tu besar sikit.. boleh la bentang tikar..


Sambil2 tu, anak2 dah turun masuk dalam air.. ehhh.. kakak imani penakut.. sikit2 menjerit tau.. geram pulak omak kau ni.. adik jugak yg hero.. berani betul dia.. x yah pakai pelampung pun dia berani tau.. caya la aaadikkk...  



Time  ni ayah wan baru nak meniup pelampung.. huaawaaa... semput dibuatnya bila kena buli ngan anak2.. masing2 x sabo nak guna pelampung tu.. tp last2 kakak sorg jer yg guna.. adik berani main air x guna pelampung.. nasib baik air kat situ cetek jer.. tapi sejukkk nnyeeee... nyamannnn  sgt ko... lagi2 time hari panas kan... dilah yg xnak masuk dlm air pun akhirnya terjebak jugak... huawaaaa... x tahan godaan ko.. sejuk sgt.. berendam la lama sikit dlm tu..

Dah puas mandi, moh ler kite kemas2 utk balik.. hari pun dah nak gelap.. kang nak daki bukit 1 hal pulak kan... siapkan anak2 dulu pastu maknye pulak. last sekali baru ayah wan.. pastu mula la mengangkut barang dan anak2 naik ke atas satu persatu..

Sementara menunggu ayah wan angkut barang yg lain, meh kite amik gambo sikit.. wat kenang-kenangan la... tengok muka anak yg seronok.. tapi sayang rambut x sikat.. hahaha... cari sikat dah x jumpa..  redho jer la rambut kusut masai..

Adik pun xnak ketinggalan.. nak jugak bergambar ngan kakak.. paling x tahan, nak amik gambar pastu berebut pelampung... adehhh.. tu pun korg nak berebut kan... last2 amik ler gambo ngan pelampung sama2... hahaha

Last sekali, amik gambar ngan ayah wan pulak.. ibu dilah cam biasa, x suke nak enterprem... biarla ku abadikan gambar anak2 dan suami terchinta sahaje.. hihi... sila abaikan rambut kusut masai mereka ye..

You Might Also Like

0 komen