3rd pregnancy,

Parking lot untuk preggy mom

November 14, 2014 Ibu Dilah 4 Comments

Assalamualaikum

Alhamdulillah.. sejak ari rabu aritu dah tak payah nak g parking kete jauh2 kat opis ni.. jenuh wey tiap2 ari nak menapak jauh dari parking lot ke bangunan opis ni.. pastu naik tangga lagi...

Masa 1st trimester dulu lagi teruk.. time tu memang jalan sikit dah penat.. kaki cepat lenguh.. dari parking ke bangunan ni ada la seploh kali benti kot.. pastu nak menapak naik tangga yg cuma 1 level tu pun 6 kali benti.. tak ke teruk sgt tu..

Tapi alhamdulillah, sejak 2 minggu lepas dilah rasa diri ni dah kembali gagah... hahaha.. ayat gagah tu x tahan kan.. ^___^
skrg ni rasa dah bertenaga sikit.. xdelah cepat penat sgt.. jalan dr parking lot tu ke bangunan pun dah boleh jalan non-stop..


Sejak ari isnin aritu lagi la senang sebab company dah sedia kan parking lot bahagian depan2 utk preggy mom.. x payah dah nak menapak jauh2.. alhamdulillah, dapat company yg prihatin... (chewaahhh.. time ni bukan main puji lagi ye..) hahaha... tak salah kan kite puji benda yg memang betul baik...

Mula2 aritu company sediakan 3 parking lot jer.. time tu dilah x dpt parking lagi.. sebab bilangan staff yg pregnant ni lebih dari 3 org sebenarnya.. so start ari rabu aritu dah tambah parking lot lagi, so dilah dah dapat la parking depan2.. hehe.. sukeee...sukeeee...

Thanks HID Global sebab prihatin terhadap kebajikan pekerja..

You Might Also Like

4 comments:

  1. glad..
    senangkan bila ada kelebihan camni

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul sis.. nasib baik company prihatin.. kalo x jenuh nak menapak jauh2.. company ni mmg sediakan parking lot yg cukup utk semua staff.. tp sebab ramai kan, so kalau lambat sikit memang kena parking jauh la..

      Delete
  2. dulu selalu pikir kalaulah..

    ReplyDelete