3rd pregnancy,

Ragam Anak-anak

November 21, 2014 Ibu Dilah 0 Comments

Assalamualaikum

Salam jumaat semua.. yeahhh!! arini dah ari jumaat.. syok nye esok cuti... tapi dlm syok cuti banyak keje menanti kat rumah tu.. baju kotor 2 bakul besar menanti untuk dibasuh... bila teringat pasal baju kotor tu cam x nak cuti pulak!! hahaha.. boleh gitu..
time gi holiday memang syok.. tp lepas balik holiday, penat yg amatttttt...

So plan utk esok basuh baju jer.. tp arini bunda tokbah datang rumah.. esok nak gi jemputan.. so sempat ke nak basuh baju banyak2 tu??? hurmmm.. kite buat la mana yg terlarat dulu..

Dah la arini rasa lesu.. lemah.. x larat.. sakit pinggang.. sakit perut.. semua ada.. maybe sebab semalam masa nak balik keje hujan mula turun.. so terlari la sikit utk cepat sampai kete... balik rumah dah terasa cam sakit2 sikit.. pastu pagi ni pulak kena mengangkat 2 beradik tu masuk dalam kete pulak.. lambat pulak diorg bangun arini.. terpaksa la dilah gagahkan diri angkat diorg.. adik tu 2 thn 10kg.. yg kakak pulak 14-15kg ada kot.. mana x sakit pinggang ni..


Pastu perkara wajib kalo ibu dilah yg hantar diorg pegi rumah babysitter pagi2 adalah beli kuih.. ehhh.. time masuk kete sedap tido.. dah start jalan tau lak dia bangun.. pastu minta beli kuih.. kalo lambat pun terpaksa singgah beli jugak.. kalo x melalak la diorg tu...


Skrg ni diorg suka makan karipap pagi2.. tapau kan RM3 kuih.. makan la diorg kat umah babysitter tu nanti.. tp dilah baru masuk kete dua2 dah berebut nak kuih.. heiii.. ailio basi pun ada kat pipi lagi... taik mata pun x kesat lagi.. dah nak makan ekkkk.. x maluuuu.. hehehe...


Kalo time mood x elok, time beli kuih tu dia nak ikut sekali.. kalo kakak sorg ok lagi la kan sbb dia boleh kuar sendiri.. tp dengan si abg kecik tu lagi.. penat tau  nak mendukung dia dengan perut yg makin beso ni.. mana nak pilih kuih... mana nak pegang duit.. mana nak melayan kerenah diorg nak yg itu nak yg ni.. tu pun dah siap pilih kuih dilah antar diorg masuk dalam kete dulu pastu baru bayar.. memang kelam kabut dibuatnya..

OKla.. x sabar nak tunggu bunda ngan tokbah sampai.. dah sebulan lebih x balik kampung.. budak2 pun dah rindu ngan bunda tokbah.. ntah mcmana la reaksi diorg bila tgk bunda tokbah nanti.. mesti terkejut dan malu3.. sebab dilah x sempat cakap ngan kakak lagi yg bunda nak datang.. hope.. esok dapat rehat2 sikit.. penat sgt ni.. bye..
^___*



You Might Also Like

0 comments: