Aktiviti bersama family,

Update Untuk Seminggu

November 07, 2014 Ibu Dilah 0 Comments

Assalamualaikum

Malas betul nak update blog minggu ni.. dah masuk hari ke 7 bulan november tapi xde entry lagi.. so arini kite wat entry rojak la sikit... sekali harung update untuk seminggu... elehhh... ada org kesah ke ko update ke idok kan.. heehehe..

1 November, Sabtu
ok2.. kite mulakan dengan 1 nov.. besday kakak imani pada 1 november.. alhamdulillah.. anak ibu dah masuk 4 tahun dah.. cepat jer masa berlalu (chehhh.. ayat skema). so far kitorg lom celebrate pape lagi.. sebab ari sabtu aritu ayah wan keje.. ibu dilah lak malam tu kena puasa sebab ari ahad tu kena minum air gula kat klinik.. so, kite postpone la celebrate besday kakak..

Yang  paling x tahan, ibu dilah wish dia lambat2 aritu.. dah petang2 baru wish.. sebabnya tau aritu xde kek kan.. so cam kesian lak kat dia.. pastu boleh pulak dia cakap cam ni..

Ibu : Kakak, happy besday kakak.. arini kakak dah 4 tahun..
Kakak : eh.. arini bukan besday kakak lagi la..
Ibu : eh.. nape pulak?? arini besday kakak la..
Kakak : Iyela.. besday kakak kan lom siap lagiiii...
Ibu : %%@@!!

Mungkin pada kakak bila sebut besday tu mesti ada kek.. kalo xde kek tu maknanya bukan besday dia la.. gitu la konsep nye.. mana tak nye, last year celebrate ramai2.. this year xde wat pape pon.. actualy, celebrate yg ramai2 tu dia x heran sgt, cuma konsep dia besday ada potong kek.. gitu... xpela, aritu dah cakap ngan kakak kalo ibu rajin ibu watkan kek untuk kakak.. kalo x kite beli je la nnt..

2 November, Ahad
Pagi2 dah menapak gi klinik desa.. kena minum air gula... eee... part minum air gula ni la yg paling azab sekali time pregnant.. dah la pregnant kali ni asyik muntah2.. risau gak takut lepas minum air gula tu termuntah... tp alhamdulillah.. berjaya habiskan jugak walaupun amik masa yg lama utk habiskan.. sendawa pun dah bau air gula tau... x suke aii tau.. tp demi mu adik baby, ibu telan kan jugak air manis tu.. huk..huk..

3 November, Isnin
Balik keje amik anak2.. rasa abg faris macam dedo jer..  risau pulak bila anak dah start demam.. tp malam tu kitorg berjalan ke pesta konvo utm.. saje jalan2 cari makan dan bawak anak2 berjalan keluar.. suke la diorg.. belikan belon.. abg faris yg mula2 rasa dedo tu pun tgk mcm dah sihat..


4 November, Selasa
Pagi2 check faris demam lagi x. alhamdulillah, dah x panas.. sebab mlm tu dah bg dia makan qaseh.. so, senang hati ibu.. tp bila balik keje amik anak, rasa abg faris dedo balik.. dalam kul 11 gitu tetiba suhu naik mendadak..  38.5 deg.. dah start risau dah.. tampal kan cool fever.. makan qaseh.. pastu tido kan dia.. tp bila budak x sihat ni mmg sesah la nak tido kan.. asyik berjaga jer.. memang 1 mlm faris ngan dilah x tido.. pukul 4 pagi, bangun kejut ayah wan.. cakap panas sgt ni..check suhu 39.5 deg.. Ya Allah.. tinggi nya.. pikir nak g hospital ke camne.. teringat ubat bontot faris ada lagi.. so bagi dia ubat bontot tu.. alhamdulillah, lepas tu suhu terus turun.. pagi tu dah x panas lagi..

5 November, Rabu
Siang tu dilah pulak dah ting tong... sebab sepanjang malam x tido.. so msg boss ckp nak EL.. jaga anak.. faris pun kadang2 meragam jugak..  merengek nak ibu jer.. kakak pun terpaksa ponteng sekolah sbb ibu x sempat nak siapkan.. so, sepanjang hari tu kitorg bertiga kat umah...

6 November, Khamis
Keje macam biasa.. faris dah sihat sikit tp selsema dan batuk pulak.. selsema la yg teruk.. malam tadi dilah wat garlic oil.. sapu kat dada dan belakang dada.. sapu kat tapak kaki jugak.. alhamdulillah, nampak dah berkurangan selsema faris.. dah xde meleleh2.. rasa mcm x kuar lagi..

7 November, Jumaat
Harini faris genap 2 thn  1 bulan.. ehh..sebab ni ke faris demam jer.. alih bulan.. hahaha.. cam baby2 pulak rasanya.. hopefully anak2 ibu dah sihat arini..

8 November, Sabtu
Esok kakak konvo.. x sabar nak tengok anak ibu amik scroll.. hehehe

Ok.. tu jer update panjang lebar sepanjang seminggu ni..

You Might Also Like

0 comments: