Birthday,

Happy Birthday to Me...

December 17, 2014 Ibu Dilah 1 Comments

Assalamualaikum

Alhamdulillah... hari ni 17 disember genap lah usia dilah 31 tahun... dah masuk 30 series dah... dah rasa macam mak2 sangat bila dah masuk zone 30-an ni kan.. iyela, biasa umur 20-an kan ramai yg baru kawen, anak pun kecik2 baru sorang or 2 org.. ni bila dah masuk umur 30-an ni, dengan anak pun dah nak masuk 3 org dah rasa macam mak2 sgt la.. lagi2 bila anak dah sekolah kan... fuhhhh.....

Alhamdulillah.. terima kasih banyak2 pada Bunda tercinta yg melahirkan, menjaga dan mendidik dilah sehingga berjaya seperti apa yg dilah kecapi arini.. dilah terhutang budi sangat2 pada bunda.. ehhh.. kalo nak tau dulu time kecik2 org slalu cakap dilah ni anak angkat tau sebab rupa dilah lain dari adik beradik yg lain.. xde rupa mak dan abah.. sedih tau time tu... iyela, time tu kite kecik lagi kan, bila org cakap mcm tu mesti la sedih sgt kan.. sampai terpikir nanti bila kawen mesti sibuk nak cari ibu dan ayah kandung.. hahahaha... over sgt kannnn..... nasib baik x terjadi semua tu..

Apa azam sempena umur dah meningkat ni??
Hurrmmmm... mesti la nak menjadi insan yg lebih baik dari semua segi..
Anak yg baik kepada mak abah tersayang..
Isteri yg solehah kepada suami tercinta..
Ibu yg baik kepada anak2 tersayang...
Pekerja yg baik kepada majikan..
insan yg berguna kepada bangsa dan agama...

Lepas tu nak improve segala yg kurang sebelum ni..
nak rajin2 masak... opsss.. bukan apa, anak2 makin membesar skrg ni, so diorg ni jenis pemakan.. so kena la rajin2 masak dan buat kudapan2 untuk keluarga kan.. biarlah diorg makan hasil dari air tangan ibu sendiri kan.. sejak dah berumahtangga ni dilah macam dah minat nak masak2 cam kek2 yg simple2, kuih2.. tp ayah wan jenis x berapa makan sangat, so bila buat kebanyakannya dilah yg makan sendiri.. tp lately ni bila anak2 makin membesar, tengok diorg makan jer apa yg dilah masak.. wat puding kejap jer abis.. masak itu ini cepat jer diorg nak makan.. tu yg wat semangat berkobar2 nak membaking tu.. hehe.. sebab dah ada tukang makan kan..



Ehhh... korang penah baca x artikel ni? betul ke artikel ni?? kalau betul, arini dilah dah cantikkkk  sempurna la kan... hahahah... [muntah hijo sape yg dengor.. perasaan sgt wehhh] xpela, x cantik di mata org lain tp cantik di mata suami sendiri dah cukup la kan.... hihi

Agak2 ada pape suprise x dari ayah wan arini???? hurmmm... dilah x mengharap punnnnn... sebab dah tau ayah wan tu jenis cam nerrr... xde nak romantik2 bagai ni.. sampai saat dilah tulis entry ni pun dia belum wish lagi tauuu... sabo jer la.. [redho jer dalam hati] Apa yg dia ingat arini dia dapat bonussss.. yg tu jer dia sebut lagi semalam.. hahaha.. moga2 ada la tempias bonus tu kat isteri comel dia ni.. hahaha...

okla... wish untuk diri sendiri...
HAPPY BIRTHDAY TO ME!!!!




You Might Also Like

1 comment:

  1. happy brthday sis. smg panjang umur dan dmurahkan rezeki ye :)

    ReplyDelete